Lourdeskapel Zwaag open

De Lourdeskapel is nog steeds maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open voor een gebed of om een kaarsje op te steken. Op de vrijdagochtend is de openkapelgroep aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. In de meimaand zijn wij er ook op de woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

In deze groep hebben enkele veranderingen plaatsgevonden. Gerard Korse is, na het sluiten vanwege corona, niet meer gestart bij de groep. Ook Truus Wever stopte per april. We begonnen 16 jaar geleden met zeven personen, heel royaal, en nu zijn we nog met z’n vieren, eigenlijk een beetje weinig.
Na de restauratie van zo’n 20 jaar geleden, was vorig jaar het herstel aan de vloer nodig en is buitenom geschilderd. Aansluitend is de schilder in de kapel aan het werk geweest. Ik hoop dat nu ook de muur met het tegelmotief weer mooi is. Helaas is het glas-in-loodraam, met de afbeelding van de uitverkiezing van Jozef voor Maria, twee maanden geleden beschadigd door het gooien van steentjes tegen de ruit.

Zo is er af en toe iets te doen en blijven er kosten. Dan is het fijn als er ergens een potje is genaamd: Stichting tot behoud Lourdeskapel, Zwaag, rekeningnummer NL14RABO0376844027. Hierop storten mensen af en toe giften zodat dat potje kan blijven bijdragen aan de kapel.
In de maand mei is altijd de bekendmaking van de obligatietrekking. Dit was de 18e keer. Nog twee keer en dan kan dit onderdeel van de restauratie van de Lourdeskapel worden afgesloten. Met nog steeds veel dank aan de deelnemers.

Namens de Openkapelgroep, Rina Gitzels