Stichting Historisch Zwaag pakt de draad weer op

Wij kunnen gelukkig melden dat het aantal coronagevallen drastisch terugloopt en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Ook wij van Stichting Historisch Zwaag hebben een tijdje noodgedwongen stilgelegen. Wat we wel moesten bespreken, was het regelmatig uitstellen van diverse activiteiten. Zo is de tentoonstelling van 75 jaar bevrijding nog steeds niet geweest. Hopelijk kunnen we die rond de dodenherdenking van 2022 laten zien.

Verder hebben we een boekpresentatie in het vooruitzicht. Er is weer een boek in de serie over Zwaag in de maak. We hopen de presentatie in de maand oktober met ‘vrienden’ en sponsors te kunnen doen. Zij worden tegen die tijd middels onze nieuwsbrief uitgenodigd.
Als u daar ook bij aanwezig wilt zijn, kunt u zich natuurlijk bij ons aanmelden als vriend of sponsor. De vriendenbijdrage bedraagt 15 euro per jaar (meer mag natuurlijk ook) en voor sponsoring kunnen bedrijven zich aanmelden bij onze penningmeester via historischzwaag@gmail.com.

Voortdurend zijn wij op zoek naar nieuwe activiteiten. Regelmatig is het probleem dat activiteiten stranden op het feit dat we te weinig man- of vrouwkracht hebben. We hebben natuurlijk wel wat mensen in onze achterban, maar het zou leuk zijn als we meer mensen enthousiast kunnen maken voor onze werkzaamheden. Het zou ook leuk zijn als er mensen zijn die iets over een specifiek onderwerp kunnen schrijven.
Een verhaal over bijvoorbeeld een bedrijf, festiviteit of specifiek pand, over de Balkweit of het Unjerpad, een vereniging, de scouting, het mag van alles zijn, als het maar over Zwaag gaat. Het ligt in de bedoeling om die verhalen te bundelen en in boekvorm uit te geven, denk daarbij aan het jaarboek zoals ook andere historische verenigingen en stichtingen uitgeven. We zijn benieuwd naar de reacties. Deze kunnen gemaild worden naar historischzwaag@gmail.com .

Voor nu wensen wij iedereen een mooie zomer toe met een hoop vakantieplezier!