De vorige stamgast, Marcel Gitzels, heeft Elle Mol uitgenodigd als de volgende stamgast op ons digitale dorpsplein. Veel plezier.

Wie is je vader, wie is je moeder?
Mijn vader is Elle Mol (sr.) en mijn moeder is Gitta Mol-Brinksma. Mijn vader is geboren in Westerblokker en mijn moeder in Andijk.

Wat is je beroep?
Ik ben horeca ondernemer samen met mijn compagnon Andrei de Vries.
Wij runnen het Sportcafé in Zwaag, De Harmonie in Oosterblokker en Horeca Bastards (uitzendbranche).

Heb je specifiek voor dit beroep gekozen en waarom?
Na mijn schoolperiode ben ik eigenlijk direct gestart als ondernemer in het Sportcafé (23). Van jongs af aan wist ik dat ik al voor mijzelf wilde beginnen. Affiniteit heb ik eigenlijk altijd wel gehad met horeca, maar verder geen opleiding hier in gevolgd.
De kans kwam op ons pad om in het Sportcafé te stappen en dit idee begon eigenlijk als een dolletje met een biertje bij Westfriezen aan de bar. Ik was direct enorm enthousiast en heb dezelfde avond toen ik thuiskwam een brief voor de gemeente Hoorn getikt om ons aan te melden voor een kennismakingsgesprek. Die brief moest de volgende dag nog wel even door de spellingscontrole voor deze werd verstuurd…
Ondanks dat het ons door velen sterk werd afgeraden om in de sporthal te stappen, zagen wij eigenlijk alleen maar kansen, mogelijkheden en ruimte voor groei. Nu kunnen we terugkijken op alweer ruim zes prachtige en succesvolle jaren en diverse zakelijke uitbreidingen.

Wat zou je nog wel eens willen doen?
Te veel om op te noemen. Mooie en grote reizen maken en een mooie boerderij voor het gezin realiseren bijvoorbeeld.

Wat is jouw favoriete muziek?
Dat is erg breed en afhankelijk van het moment en de setting.
Heb een voorkeur voor nederlandstalig, o.a. René Froger.

Mogen mensen altijd overal voor bij je aankloppen?
Zeker, ik help graag anderen als dit binnen de mogelijkheden ligt.

Wat is je lievelingseten?
Een goed stuk vlees (van het liefst de barbecue) of de Oosterse keuken.
In ieder geval geen vis.

Wat is je meest bijzondere ervaring?
Geboorte van onze zoon Elle (jr.). Verder hoop ik nog vele bijzondere ervaringen mee te mogen maken.

Wie zou je nog wel eens persoonlijk willen ontmoeten?
Ik denk dat dit er ook te veel zijn om op te noemen. Er zijn veel bijzondere mensen maar ik heb geen uitgesproken voorkeur.

Waar mogen ze jou ’s nachts voor wakker maken?
Liever niet, ik blijf graag lekker liggen.

Waar kun je erg om lachen?
Flauwe voetbalhumor in de kleedkamer. Momenten tijdens vrienden-weekendjes of uitjes. Verder om diverse cabaretiers maar lang niet allemaal.

Hoe ziet jou toekomst er uit?
Ik hoop nog lang gezond en gelukkig te zijn samen met mijn mooie gezin, familie en vrienden. Daarnaast zie ik op zakelijk gebied nog zo veel enorm mooie kansen, die zeker nog (moeten) worden gepakt.

Wat is voor jou het ultieme ‘Zwaag’-gevoel?
Dat is zonder twijfel toch het Zwaagse carnaval. Fantastisch en bijzonder om te zien wat dat teweeg brengt in het dorp. Daarnaast zijn er ook mooie momenten en gelegenheden in de Westfriezen-kantine, de Witte Valk en het Sportcafé.

Wat zou je aan Zwaag willen veranderen?
Volgens mij kunnen de inwoners tevreden zijn over de huidige situatie, al is er natuurlijk altijd ruimte voor de wat kleinere verbeterpunten.
Zelf denk ik dat het een verstandige keuze zal zijn om op termijn bij Westfriezen een centraal multifunctioneel sportcomplex te realiseren. Eén grote thuisbasis voor de Zwaagse verenigingen, met diverse mooie buitenvelden, grote sporthal(len) en grotere parkeerplaats. Uiteraard met toepasselijk mooi grand café en uitbaters die er iets van willen maken.. ;-).

Wie zou je graag als nieuwe stamgast willen begroeten?
Bakker Ton Besseling. Bekend bij iedereen en een echte vakman. Maakt fantastische producten en staat ook zakelijk gezien altijd voor ons (en ik denk voor alle inwoners van Zwaag) klaar.

Agenda
10sep

Heimatfest

Locatie: De Witte Valk, Zwaag

08okt

ABBA Fever LIVE SHOW

Locatie: De Witte Valk, Zwaag