28 augustus afscheid burgemeester op Roode Steen

Burgemeester Onno van Veldhuizen neemt op vrijdag 28 augustus afscheid van Hoorn. Na 12  jaar met en voor de stad te hebben gewerkt, wordt hij burgemeester van Enschede. Hij wil  inwoners, ondernemers en relaties gedag zeggen tijdens een informele bijeenkomst op de Roode Steen. Iedereen is daar van 16.00 tot 18.00 uur welkom om het feestelijke programma bij te wonen.

Onno van Veldhuizen wil als burgemeester van zijn ‘geliefde Hoorn’ op een eigentijdse manier afscheid nemen van de stad en de inwoners. Daarom kiest hij voor een locatie midden in de stad en te midden van de inwoners. Het wordt geen officiële receptie, maar een gevarieerd feestelijk programma op en rond een podium op de Roode Steen. Iedereen is van harte welkom om langs te komen. Het programma begint om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Persoonlijk contact
Door het karakter van de bijeenkomst en de verwachte drukte zal het voor de burgemeester niet mogelijk zijn iedereen de hand te schudden of persoonlijk te spreken. Voor wie iets persoonlijks kwijt wil zijn daar ook andere mogelijkheden voor.
Allereerst is er het initiatief vanuit de stad voor het boek ‘Onno Bedankt’. Iedereen kan een bijdrage aan het boek leveren in de vorm van tekst en/of beeld. Dat kan tot en met 31 augustus, dus ook op 28 augustus. Zie voor meer informatie: www.onnobedankt.nl.
Vóór en tijdens de bijeenkomst is het ook mogelijk een videoboodschap voor de burgemeester in te spreken. Er komen op de Roode Steen twee videozuilen te staan. De burgemeester ontvangt het eindresultaat op dvd.

Stichting Leergeld
Overweegt u een cadeau? In plaats van persoonlijke cadeaus wil de burgemeester graag een bijdrage voor de Stichting Leergeld Westfriesland. Deze stichting ondersteunt gezinnen met een laag inkomen, zodat de kinderen kunnen meedoen met activiteiten binnen en buiten hun school.
Een bijdrage kunt u storten op: NL55 BNGH 028 50 04 182 t.n.v. Gemeente Hoorn o.v.v. Onno bedankt!

Vervanging
Officieel vertrekt burgemeester Van Veldhuizen per 1 oktober. Om zich voor te bereiden op zijn nieuwe baan in Enschede neemt hij in de maand september onbetaald verlof en is hij niet meer actief als burgemeester van Hoorn.
Eind augustus is duidelijk wie per 1 oktober waarnemend burgemeester wordt totdat er een nieuwe burgemeester is. In de maand september nemen de overige collegeleden de burgemeesterstaken waar en vervult de plaatsvervangend raadsvoorzitter de functie van raadsvoorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *