50 jaar Zonnebloem afdeling Zwaag/Zwaagdijk

Onze afdeling bestaat dit jaar 50 jaar. Zondagmiddag 25 maart werd dat gevierd in de Witte Valk in Zwaag. Vanaf 13.30 stroomden de genodigden binnen. Gasten, vrijwilligers van nu en vroeger en oud-bestuursleden. Een volle zaal dus. Daar stonden de koffie of thee en een toepasselijk gebakje klaar. Onze voorzitster opende om 14.15 uur de middag. Daarna gaf zij het woord aan wethouder Douw van de gemeente Hoorn. Zij had voor ons naast de felicitaties een verrassing in de vorm van een geldsom en de Eenhoornzegel. Aansluitend trad het koor Stuurloos op. Uit de kelen van 24 mannen kwamen de mooiste liedjes. Hun zang bezorgde menigeen kippenvel. Liedjes van vroeger en nu. In het Engels, Spaans en Nederlands. Dit koor is een genoegen om naar te luisteren.
Ook prins carnaval van het Masker, prins Cobra, kwam met zijn gevolg de afdeling feliciteren. Maar niet alleen dat. Een van onze vrijwilligsters, Vera Otsen, was ook nog eens 50 jaar getrouwd. Ook zij werd verrast. Toen zij naar voren werd geroepen zei zij direct: ‘Maar mijn Loek is er nu niet hoor’. Nou, daar had de prins natuurlijk voor gezorgd.
Onder valse voorwendselen was haar Loek naar de Witte Valk gelokt. Na de pauze trad nogmaals Stuurloos op. Het koor eindigde met een lied dat ging over mensen die ooit waren vertrokken maar uiteindelijk toch weer terugverlangden naar West-Friesland.
Een mooie afsluiting van een zeer geslaagde middag.

Coby van der Gulik afd. Zwaag/Zwaagdijk-West 0229-237781
Hilly Hania afd. Westerblokker 0229-243872
Tineke Reus afd. Oosterblokker/Schellinkhout 0229-262456

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *