Aansluiting Bangert en Oosterpolder op vaarnetwerk

Op maandag 14 september wordt gestart met de aanleg van een vaarduiker onder de Dorpsstraat door. De verwachting is dat de werkzaamheden vier weken duren. Met deze duiker is de Bangert en Oosterpolder volledig aangesloten op de vaarroute richting Enkhuizen.

De vaarduiker komt ongeveer 100 meter ten westen van de kruising van de Dorpsstraat met de Rijweg/Noorderdracht. Voor de bewoners van de Bangert en Oosterpolder is het daarna mogelijk om onder de Dorpsstraat door te varen richting de Westfrisiaweg of Bangert. De doorvaarthoogte is 1,10 meter. Omdat de werkzaamheden onderdeel uitmaken van een grotere opdracht, waarvan de werkzaamheden in het najaar plaatsvinden, was het niet mogelijk om de vaarduiker al eerder aan te leggen.

Afsluiting Dorpsstraat
Tijdens de werkzaamheden is de Dorpsstraat ter plaatse geheel afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Noorderdracht en de Bangert. Omrijden via de Rijweg naar de Westfrisiaweg is niet mogelijk in verband met werkzaamheden aan de Westfrisiaweg zelf.

Vaarnetwerk
Met de aanleg van de vaarduiker wordt weer een stap gezet in de realisatie van een groter vaarnetwerk in en rondom Hoorn. Zo kunnen botenbezitters doorvaren richting Drechterland langs het Wijzendijkje. Ook is het de bedoeling dat er in de toekomst een verbinding komt onder de Westfrisiaweg door naar bedrijventerrein Zevenhuis en het gebied ten noorden hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *