Bewonersoverleg Bangert en Oosterpolder

Op woensdag 11 januari heeft er weer een overleg plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst is uitgebreid kennisgemaakt met de nieuwe burgemeester van Hoorn, de
heer Nieuwenburg.
Een bewoner van Zwaagdijk heeft de aanwezigen de zorg van de bewoners van Zwaagdijk en de gemeente Medemblik over de voorgestelde wijzigingen in het Bestemmingsplan van het bedrijventerrein Zevenhuis overgebracht. Het is de bedoeling dat in een deel van het gebied (middenstuk) een hoogte van 20 meter wordt toegestaan. Daarnaast wordt voorgesteld de breedte van de wegen aan te passen en het ‘uilengebied’ te ontwikkelen.
Gezien de vele vragen die er waren, is het bewonersoverleg voornemens om in een volgende bijeenkomst de gemeente te vragen een toelichting te komen geven.
In vorige bijeenkomsten van het bewonersoverleg is ‘verkeer’ een steeds terugkerend onderwerp geweest. Naar aanleiding van een oproep van het bewonersoverleg om hiervoor een aparte werkgroep in te stellen, hebben zich een aantal bewoners gemeld hierin mee te willen denken. Onder leiding van twee deskundige wijkbewoners is deze werkgroep gestart. Binnenkort zal hierover meer informatie beschikbaar komen. In het overleg van 11 januari hebben zij een plan van aanpak gepresenteerd.
Ten slotte is onder de aanwezigen geïnventariseerd welke onderwerpen in 2017 geagendeerd kunnen worden.

De vergaderdata in 2017 zijn: 22 maart, 24 mei, 19 juli, 27 september en 22 november.

Het Bewonersoverleg Bangert en Oosterpolder is er voor alle bewoners van de wijk. Samen willen we er voor zorgen dat het fijn wonen is in de wijk Door de korte lijn met de
gemeente kunnen bepaalde zaken snel opgepakt en uitgevoerd worden. Voor andere
zaken is een langere adem nodig.

Wil je je bijdrage hier aan leveren, neem dan contact met ons op. Wij zijn namelijk op
zoek naar mensen zoals jij. Met name zijn wij op zoek naar een spin in het web, een
nieuwe secretaris.
Contact opnemen kan via olbo@stichtingbno.nl. BOBO: Voor en door bewoners!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *