Bezig zijn met de natuur

Op zondag 8 november houdt de afdeling Hoorn/West-Friesland van de KNNV, vereniging voor veldbiologie, een natuurmanifestatie in MFA De Kreek in de Bangert – Oosterpolder ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan.

Tussen 11.30 en 16.30 uur is er vrij entree voor alle belangstellenden om  eens te ontdekken hoe leuk, spannend en verrassend het bezig zijn met de natuur is. Er zijn natuurverzamelingen van leden te zien, de werkgroepsspecialisten op het gebied van vogels, planten, insecten en zoogdieren presenteren zich en geven antwoord op al uw natuurvragen. Er is een uitgebreide info-/verkoopstand met o.a. zaden van wilde planten en natuurboeken. Ook zijn de KNNV- tuinambassadeurs aanwezig om te adviseren over meer natuur in de tuin. Nestkastenwerkplaats De Specht toont het hele scala aan kunstmatige woonruimte voor vogels en andere dieren. De partners van de KNNV (Fogol en Buitengewoonnatuuractiviteiten) laten zien wat zij kunnen organiseren voor groepen in de vorm van bijzondere excursies, lezingen of kindernatuurfeestje. Extra is dat de bezoekers zelf braakballen van een kerkuil kunnen pluizen of het waterleven in de sloot onderzoeken. En er is nog meer te horen en te zien.

Aansluitend op deze activiteit start op dinsdag 10 november in De Kreek een cursus over ‘nieuwe natuur in de eigen omgeving’. Op vijf achtereenvolgende dinsdagavonden en drie excursies op zaterdagmorgens leren cursisten wat invasieve exoten zijn en wat er aan neofyten en andere nieuwkomers in onze omgeving leeft.

Zie verder www.knnv.nl/hoorn
Samen bezig zijn met de natuur: gedeelde vreugd is dubbele vreugd en samen zie je meer en weet je meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *