Bezoekers Korenfestival Zwaag gearresteerd na zingen Zwaags volkslied

Een aantal bezoekers van het korenfestival in Zwaag is na afloop van het festival door de politie aangehouden.Volgens een woordvoerder van de politie worden zij ervan verdacht op reis te willen gaan met terroristische bedoelingen. Die verdenking is op hen gevallen toen zij tijdens het korenfestival het Zwaags Volkslied zongen met de tekst ‘Ik heb in mij reistas kruit en lood’.
Het zou zo maar kunnen dat dit maandag 11 januari in de krant staat. Er zijn namelijk heel veel mensen, eigenlijk veel te veel, die deze tekst zingen en dat is niet de juiste tekst! De echte kenner van dit lied weet immers dat het kruit en lood in de WEITAS zit. Voor alle duidelijkheid: als zondag 10 januari, en dat geldt voortaan voor altijd, het Zwaags Volkslied wordt gezongen, zijn de eerste twee regels (dus ruim voordat u aan het ‘blusseeeeen’ toe bent) ‘Ik heb in mijn knapzak kaas en brood, ik heb in mijn WEITAS kruit en lood’. Als iedereen dat zingt hoeft de politie in die hoedanigheid Zwaag een keer niet massaal te bezoeken maar kunnen de muziekliefhebbers onder ‘onze beste vrienden’ gewoon op 10 januari genieten van het Korenfestival in De Witte Valk dat daar om 14.00 uur begint en dat ook nog eens voor hen en voor u, dus voor iedereen, gratis te bezoeken is.

Wilt u geen Guust (u weet wel, die Flater) genoemd worden en voortaan het Zwaags Volkslied goed kunnen meezingen? De juiste tekst van het lied staat op onze facebookpagina en op onze website www.swaeghzingt.nl

Wellicht kan u dit tijdens het korenfestival nog persoonlijk worden toegewenst, maar voor het geval dat niet zo is dan toch ook voor alle zekerheid nog via deze weg: Swaegh zingt wenst iedereen een gezond, voorspoedig en muzikaal 2016 toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *