Braakballen uitpeuteren

Op obs Socrates hebben zo’n 50 leerlingen op vrijdagmiddag voor de herfstvakantie in een braakbal van een kerkuil zitten peuteren. Komende week gaan nog eens 100 leerlingen van het Ooievaarsnest daar mee aan de slag. Zij doen dit onder de deskundige begeleiding van vrijwilligers van de KNNV, de vereniging voor veldbiologie.

De afdeling Hoorn/West-Friesland van de KNNV bestaat 70 jaar en heeft daarom een lesaanbod gedaan aan vijf basisscholen in Zwaag en Blokker om meer bekendheid te geven aan ‘bezig zijn met de natuur’. Behalve braakballen kwamen ook opgezette vogels en nestkasten aan de orde. Dankzij de plaatsing van tientallen nestkasten in West-Friesland broeden hier weer kerkuilen en is de steenuilstand beter beschermd.
KNNV-er Evert Kunst uit Blokker (De Specht) maakt nestkasten voor alle soorten uilen. Vrijwel door heel Noord-Holland hangen (zijn) kasten uit Blokker. Anderen zijn weer betrokken bij het controleren van de kasten op bewoning. Leden van de zoogdierwerkgroep van de KNNV houden regelmatig pluisavonden om vast te stellen welke zoogdiertjes in West- Friesland leven (en door een uil zijn gegeten).

Wie ook eens een braakbal wil uitpeuteren kan terecht op de KNNV natuurmanifestatie over ‘bezig zijn met de natuur’ op 8 november in De Kreek (zie verder: www.knnv.nl/hoorn).

Agenda
10sep

Heimatfest

Locatie: De Witte Valk, Zwaag

08okt

ABBA Fever LIVE SHOW

Locatie: De Witte Valk, Zwaag