Dialezing Sint Nicolaas Stichting Historisch Zwaag

We zijn er klaar voor!

Komende zondag 22 november is het zover! Sinterklaas als onderwerp voor onze tentoonstelling met een zeer boeiende en informatieve dialezing door de heer Frits Booij. De dag ervoor, zaterdag 21 november dus, zal de goede Sint voet op Zwaagse bodem zetten en dat is natuurlijk een mooie aanleiding voor onze tentoonstelling.
Helaas heeft onze oproep voor oud fotomateriaal niet zoveel opgeleverd, maar we zijn toch in staat gebleken er een alleszins leuke fototentoonstelling van te maken.

Plaats van handeling is café de Witte Valk. De lezing start om 14.00 uur precies en bestaat uit twee delen met pauze. De zaal is al om 13.00 uur geopend. De entree bedraagt 3 euro per persoon en onze donateurs hebben voor twee personen vrije toegang. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om de donateursbijdrage à 15 euro voor 2016 te voldoen.

Wat u deze dag ook kunt doen is eens een praatje maken met een van onze medewerkers, omdat we ook doorlopend op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Zo zoeken we nog mensen die het leuk vinden om bijzondere gebeurtenissen in ons mooie dorp te filmen of daar foto’s van te maken. Verder zou het mooi zijn als we wat mensen zouden hebben, die op huisbezoek kunnen gaan en verhalen van (veelal oudere) inwoners van ons dorp kunnen vastleggen. Het uitzoeken van zaken, die in archieven zijn opgeborgen of gewoon het uitzoeken en archiveren van fotomateriaal op de computer. Het zijn zomaar een paar dingen die in ons opkomen. We doen alles hobbymatig en voorop staat dat het hobby is en blijft. Graag vertellen wij u iets over deze toch wel fascinerende vrijetijdsbesteding. Vooral jongeren roepen wij op om te reageren. We zijn wel een historische stichting, maar we zijn daarom niet ook oubollig en we willen juist niet stoffig, maar bruisend zijn. En daarvoor hebben we onze jeugd juist nodig. We rekenen op jullie!
Tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *