Dodenherdenking 4 mei in Zwaag

Jaar van het verzet
Het besef van verantwoordelijkheid voor de ander; dat is waar een discussie over de actuele betekenis van het verzet mee zou kunnen beginnen. Wat zou ik doen wanneer er een beroep op mij wordt gedaan, wanneer ik zie dat de waardigheid van de ander in het geding is? En hoe ver strekt mijn verantwoordelijkheid, welke middelen zijn gerechtvaardigd, welke gevolgen, voor mijzelf en voor anderen, vind ik aanvaardbaar? En hoe kies ik een kant als mijn eigen toekomst onzeker is?
Zetten deze woorden je aan het denken? Dan is het zeker de moeite waard om de bijeenkomst voor de nationale dodenherdenking van 4 mei te komen bijwonen. Tijdens deze dienst gaan we dieper in op dit onderwerp. Daarbij besteden we ook met muziek en gedichten aandacht aan het thema ‘Jaar van het verzet’. We hopen jong en oud te treffen op deze avond. U bent allemaal van harte welkom bij deze dienst.

Na de bijeenkomst wordt een stille tocht gehouden naar het voormalig gemeentehuis aan de Dorpsstraat waar de kranslegging plaatsvindt. U wordt ook uitgenodigd om zelf bloemen, gelieve zonder plastic of papier, naar de gedenkplaats mee te nemen.
Deze bijeenkomst vindt plaats in de kerk van de Protestante Gemeente Hoorn-Zwaag aan de Kerkelaan in Zwaag en de aanvang is 19.15 uur. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door muziekvereniging Sint Caecilia Zwaag.

Vergeet vooral niet om de nationale driekleur halfstok te hangen. Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang mag u dit doen. Daarna moet u de vlag binnenhalen. Er mag geen oranje wimpel aan de vlag bevestigd worden. Doe hieraan mee en geef op deze wijze blijk van uw betrokkenheid bij deze herdenking.

In het vorige bericht hebben wij u erop geattendeerd dat ook wij met bezuinigingen te maken hebben. Draagt u ons een warm hart toe, dan kunt u een vrijwillige donatie doen via bankrekeningnummer NL11 INGB 0005 2524 69 t.n.v. Stichting Dodenherdenking 4 mei in Zwaag. Bij voorbaat dank.

‘Verzet begint niet met grote woorden, maar met kleine daden’

Stichting Dodenherdenking 4 mei in Zwaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *