Een goed begin van het nieuwe jaar

Het leerorkest van muziekvereniging De Herleving Zwaag is het nieuwe jaar al volop in actie! Op 6 januari hebben ze meegewerkt aan de supergezellige nieuwjaarsreceptie in de Kreek in Bangert-Oosterpolder. Zij hebben heel veel kinderen laten meespelen in ons orkest. Het was een groot succes.
Zaterdag 3 februari doet het leerorkest mee aan een festival in Schoonhoven. Daar zal een muziekstuk beoordeeld worden door een jury en horen ze waar ze zich nog kunnen verbeteren. Veel succes gewenst daar!

Dinsdag 6 februari houden ze een speciale repetitie. Kinderen van de Parcivalschool komen aanschuiven om ook eens te ervaren hoe het is om in een orkest te spelen. Op de Parcivalschool volgen kinderen al jaren het programma ‘Hallo muziek’, waarbij ze les krijgen in allerlei soorten slag-, snaar-, en blaasinstrumenten. Wij stellen als muziekvereniging al jaren een aantal muziekinstrumenten beschikbaar voor dit project. Dinsdag zullen de leerlingen van de koperklas en de fluitklas bij het leerorkest aanschuiven en samen zullen ze repeteren op een aantal muziekstukken. Hierbij moet u wel weten dat deze kinderen nog maar heel weinig les hebben gehad, zij zijn namelijk pas na de zomervakantie begonnen. Maar het is wel leuk om eens te ervaren wat er allemaal bij komt kijken om samen in een orkest muziek te maken.
Vanaf 19.15 uur bent u welkom in De Plataan, Pastoor Nuijenstraat 1 in Zwaag om te komen luisteren wat de gezamenlijke repetitie heeft opgeleverd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *