Eenhoornzegel voor 50-jarig HBSV Urbanus

Wethouder Ben Tap overhandigt op zaterdag 29 augustus een Eenhoornzegel van 500 euro aan de Hoornse Baseball- en Softballvereniging Urbanus. De vereniging krijgt het Eenhoornzegel vanwege het 50-jarig bestaan. Het jubileum van de vereniging wordt in dit weekend uitgebreid gevierd.

Han Urbanus
De vereniging is in 1965 in Hoogkarspel door een aantal vrienden opgericht als honkbalvereniging. Han Urbanus, destijds één van Nederlands grootste honkballers, werd met succes gevraagd of de vereniging naar hem mocht worden vernoemd. In 1968 moest de club verhuizen en via Bovenkarspel, Enkhuizen en het ‘Zwarte Pad’ in Hoorn kwam de club in 1979 op de huidige locatie aan de Kerketuin terecht, waar de gemeente in de nieuwbouwwijk Risdam een gloednieuw complex had aangelegd voor honkbal en rugby.

Peanuttoernooi
In 2014 nam de vereniging aan de competitie deel met een dames en heren softbalteam, twee heren honkbalteams, een junioren honkbalteam, aspiranten en pupillen honkbalteams en een bee-ballteam. De vereniging investeert veel in de jeugd. Jaarlijks organiseert HBSV Urbanus het scholen peanuttoernooi en dit jaar wordt gestart met een gemengd slow-pitch team.

Feestweekend
In verband met het 50-jarig bestaan is een jubileumcommissie opgericht die o.a. een feestweekend organiseert voor leden, ex-leden en sponsors. Verder staat het jubileum bij alle activiteiten in het feestseizoen centraal. Zo staat de eerste (vriendschappelijke) wedstrijd van Heren 1 dit jaar niet alleen in het teken staan van de opening van het honkbalseizoen, maar ook in het teken van de opening van de jubileumfestiviteiten. Ook wordt ter gelegenheid van het jubileum een groot jeugdtoernooi gehouden.

Eenhoornzegels
Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar enzovoorts vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum kenbaar maken bij de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *