Eenhoornzegel voor Indoor Bowls Vereniging B.Z.H.

Wethouder Ben Tap overhandigt maandag 30 mei een Eenhoornzegel van 500 euro aan de Indoor Bowls Vereniging Blokker-Zwaag-Hoorn. De vereniging krijgt het Eenhoornzegel vanwege haar 25-jarig bestaan. Het zegel wordt uitgereikt na afloop van de wedstrijden op de slotdag van het seizoen 2015-2016.

Matten
De Indoor Bowls Vereniging B.Z.H. is opgericht op 29 mei 1991. Indoor Bowls is de Britse equivalent van koersbal. De sport werd al in Westfriesland geïntroduceerd voordat de vereniging bestond. Men speelde toen op de in de Koedshal in Blokker aanwezige tennisbanen van gras en zand. De aanschaf van echte wedstrijdmatten van 4 bij 30 meter vormden het definitieve startsein voor de oprichting van de vereniging. Na enige jaren zonder vaste thuishaven, vond de vereniging een onderkomen in Sporthal Zwaag. Daar wordt nu nog steeds gespeeld.

Nationaal niveau
De vereniging heeft ruim 50 leden. Allemaal mensen in de leeftijd van 60 – 90 jaar. Maandag is de vaste speeldag en er wordt dan gespeeld in een ochtendploeg en een middagploeg. Eenmaal per jaar wordt het Kees Ooyevaar Toernooi gehouden. Dit toernooi is vernoemd naar een van de pioniers van het eerste uur. Teams uit het hele land komen dan naar Zwaag om mee te doen. De vereniging neemt ook deel aan regionale wedstrijden en toernooien en enkele teams van de club doen zelfs mee aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Waardering
Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar enzovoorts vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum kenbaar maken bij de gemeente.

Agenda
10sep

Heimatfest

Locatie: De Witte Valk, Zwaag

08okt

ABBA Fever LIVE SHOW

Locatie: De Witte Valk, Zwaag