EHBO vereniging Blokker Zwaag start nieuwe opleiding

Er zijn veel mensen die EHBO zouden willen leren, maar toch de stap niet nemen. De avonden waarop les wordt gegeven zijn niet alleen nuttig, maar ook gezellig. Maandagavond 4 januari 2016 start EHBO vereniging Blokker Zwaag weer met een opleiding.

Weet u wat u moet doen als er iemand flauw valt? Een flinke wond heeft? Een botbreuk? Of misschien heeft de peuter van de buurvrouw wel iets gedronken uit het gootsteenkastje of een kopje hete thee over zich heen getrokken. Veel leed kan beperkt worden met  goede Eerste Hulp. Weet wat u moet doen in dit soort gevallen! Leer dit tijdens de EHBO-opleiding voor beginners. Iedereen vanaf 16 jaar kan aan deze opleiding deelnemen. EHBO vereniging Blokker Zwaag heeft de laatste jaren een toename van ‘jonge’ leden, want ook jongeren vinden het interessant en willen graag helpen. Ook voor werkgevers is een EHBO-diploma meestal een groot pluspunt.

Tijdens de lessen wordt er gewerkt volgens de richtlijnen/eindtermen van het Oranje Kruis. De docenten zijn tevens NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) gecertificeerd. Daarnaast is EHBO-vereniging Blokker Zwaag Reanimatiepartner van de Hartstichting. Tijdens de lessen leert u alles over het veiligstellen en bewaken van vitale functies, reanimatie, brandwonden, vergiftigingen, warmte- en koude letsels, kleine ongevallen, verbandleer, botbreuken, verstuikingen, etc. Zo kunt u iemand helpen die gevallen is met de fiets, aangereden met de auto, op het sportveld geblesseerd is geraakt of gewoon thuis. De meeste ongevallen vinden plaats in de thuissituatie. Weet u wat u moet doen??

Geef u op voor de opleiding van EHBO-vereniging Blokker Zwaag. De lessen worden gegeven op de maandagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in De Wingerd in Zwaag. Op 4 januari start de cursus van 13 lessen en aansluitend examen. De kosten bedragen 185,- euro (all-in) en zijn veelal te declareren bij uw zorgverzekeraar. Check hiervoor uw polisvoorwaarden.

Wilt u zich opgeven voor de EHBO-opleiding, stuur dan een e-mail naar: secretariaat@ehboblokkerzwaag.nl of meldt u aan via de website
www.ehboblokkerzwaag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *