EHBO-vereniging Blokker Zwaag start nieuwe opleiding

EHBO-vereniging Blokker Zwaag start maandag 7 september weer met een opleiding. Weet u wat u moet doen als iemand flauwvalt, een flinke wond of botbreuk heeft? Of misschien heeft de peuter van de buurvrouw wel iets gedronken uit het gootsteenkastje of een kopje hete thee over zich heen getrokken. Veel leed kan beperkt worden met goede eerste hulp. Weet wat u moet doen in dit soort gevallen? Leer het tijdens de EHBO-opleiding voor beginners. Iedereen vanaf 16 jaar kan aan deze opleiding deelnemen. EHBO- vereniging Blokker Zwaag heeft de laatste jaren een toename van ‘jonge’ leden, want ook jongeren willen graag helpen en uiteindelijk zijn ook werkgevers vaak blij met mensen die een geldig EHBO-diploma hebben.

Tijdens de lessen wordt gewerkt volgens de richtlijnen/eindtermen van het Oranje Kruis. De docenten zijn tevens NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) gecertificeerd. Daarnaast is EHBO-vereniging Blokker Zwaag Reanimatiepartner van de Hartstichting. Tijdens de lessen leert u alles over het veiligstellen en bewaken van vitale functies, reanimatie, brandwonden, vergiftigingen, warmte- en koude letsels, kleine ongevallen, verbandleer, botbreuken, verstuikingen, etc. Zo kunt u iemand helpen die gevallen is met de fiets, aangereden met de auto, op het sportveld geblesseerd is geraakt of gewoon thuis. De meeste ongevallen vinden plaats in de thuissituatie.

De lessen worden gegeven op de maandag van 19.45 tot 21.45 uur in De Wingerd in Zwaag. De cursus start 7 september en in december is het examen. De kosten bedragen 185 euro (all-in) en zijn veelal te declareren bij uw zorgverzekeraar. Check hiervoor uw polisvoorwaarden. Opgeven kan via secretariaat@ehboblokkerzwaag.nl of www.ehboblokkerzwaag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *