Grootste carnavalsoptocht boven de rivieren

Maandenlang hebben we er naartoe geleefd en dan is het toch eindelijk zover. De zenuwenkoorts heeft ruimschoots plaatsgemaakt voor de carnavalskriebels. Prins Maskerado en de Hofdames Renee en Róbin genieten al met volle teugen. Dat zal de komende dagen alleen maar meer en meer worden!

Piet Paulusma heeft goed weer voorspeld voor beide optochten. Dat is altijd een mooie geruststelling, maar dat betekent niet dat u achterover kunt leunen. Duimen draaien totdat je handen er zeer van doen, kan natuurlijk nooit kwaad. Zorg dat de straat autovrij is en de Hollandse driekleur, de Zwaagse Carnavalsvlag of de Zwaagse vlag in het gaatje steekt. Het Masker dankt iedereen voor het versieren van de straten, wat is dat altijd een prachtig gezicht!

Het rode-bolhoedjesprogramma op de vrijdagavond voor alle 50-plussers is nog altijd van een zeer hoog niveau en wordt weer bijzonder hilarisch. In dit theater van vermaak zullen vele Zwagers bij de lurven gegrepen en gekieteld worden met zottigheid. Dus kom op tijd! Na afloop van het programma blijven we lekker in de zaal en gaan nog even armpje door, dansen wat en proosten we op een mooi carnaval  onder de muzikale klanken van de band Bassie & Bobo!

Zaterdag de kinderoptocht die om 13.00 uur gaat rollen vanaf het sportpark van Westfriezen. Uw ogen zullen meerollen van verbazing, want ook de kinderoptocht ziet er briljant uit. Komt allen, want er is door de kinderen weer bijzonder veel werk van gemaakt! Op onze site www.carnavalzwaag.nl meer info hierover!
Zaterdagavond tienercarnaval ‘The golden edition’.  Dat begint om 20.00 uur, is geheel alcoholvrij en eindigt om 22.00 uur! Daarna gaat heel Westfriesland los in onze Leuttempel met topband Paradise en een dikke verrassing! Ja, Peter Beense gaat de Leuttempel heen en weer laten schudden met zijn gouden strotje! Het wordt groot feest met een prima sfeer. Kaarten aan de kassa nog verkrijgbaar.

Zondag de grote dag! De lokroep van het Zwaagse Carnaval om naar Zwaag te komen kan niemand ontweken hebben. Dat krijgen we alleen voor elkaar omdat de 42 groepen wagenbouwers en loopgroepen een geweldige inspanning hebben geleverd. De Goudgele Rakkers zijn er weer bij en voor de Nootgevallen is het een feestje.  De Pretkoppen vinden dat we maar normaal moeten doen en De Plopkoppen besparen zich de moeite. En waar het voor de Dolle Diva’s een piece of cake is, is het voor ’t Veesttiem speciaal. Maar ook nieuwe namen zoals De Fanta’s en De Nooit-genoegjes zullen hun entree maken tijdens de Grote Optocht. Alaaf voor de wagenbouwers, hun schuureigenaren en diegenen die hen financieel hebben ondersteund om hun plannen te realiseren.
Zodra de uitslag van de prijsuitreiking bekend is zal deze via www.carnavalzwaag.nl met de hele wereld gedeeld worden. Daarna barst het feest weer helemaal los met huisband Paradise en een optreden van Kevin Bakker!

Maandagavond om 20.30 uur gekkigheid en malligheid in de Leuttempel. Massaal verkleed, massaal uit hun dak met onze feestband Paradise en een optreden van de beste Party artiest van Nederland, Pascal Redeker!

Dikke Dolle Dinsdag, van 20.00-22.00 uur voor genodigden. Na 22.00 uur kan iedereen naar binnen. Met als toetje een knalfeest van jewelste. Heerlijk meebléren en de handjes hoog in de lucht met Ronnie Ruysdael! Jje weet wel, die van de Sjonnies. En dan is het carnaval 2016 en het jubileumjaar zomaar weer afgelopen…

Wij wensen alle optochtkijkers, de optochtdeelnemers en alle bezoekers aan de Leuttempel een te gek carnaval. Prins Maskerado en de Hofdames Renee & Róbin hebben er in ieder geval enorm veel zin an. Alaaf, alaaf, alaaf!

Het Masker wenst u een fantastisch carnaval toe!
Tot leut op www.carnavalzwaag.nl en tot volgend Samenspel, Het Masker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *