Herdenking Zwaag ‘De Vrijheid omarmd’

Hierbij nodigen wij u uit voor de bijeenkomst voor de nationale dodenherdenking op woensdag 4 mei in de kerk van de Protestante Gemeente Hoorn-Zwaag aan de Kerkelaan te Zwaag. De aanvang is 19.15 uur.
Met muziek, gedichten en overdenking staan wij stil bij het verleden en de weg naar de toekomst. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door St. Caecilia. Na de bijeenkomst wordt een stille tocht gehouden naar het voormalig gemeentehuis aan de Dorpsstraat waar de kranslegging zal plaatsvinden. U wordt ook uitgenodigd om zelf bloemen naar de gedenkplaats mee te nemen.

‘Als de vrijheid op de proef wordt gesteld moeten we haar steviger omarmen. Dat is niet altijd even makkelijk.’ Al 70 jaar is dit een belangrijk aandachtspunt. Vooral deze tijd moeten we hierbij stilstaan, gezien de recente gebeurtenissen in de wereld. De herdenking van 4 mei gaat dus net zoveel over de mens van vandaag en morgen. Wij moeten tot ons laten komen wat wij kunnen en willen doen om in de toekomst de vrede en democratie te behouden. Een hoopvolle gedachte.
Tamar de Waal heeft over het thema ‘De vrijheid omarmd’ een pakkende tekst geschreven, die zeker de moeite waard is om te lezen. Voor deze tekst verwijzen wij u graag naar de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: www.4en5mei.nl

U kunt op 4 mei vanaf 18.00 uur tot zonsondergang de nationale driekleur halfstok laten hangen. Op deze wijze geeft u blijk van uw betrokkenheid bij de herdenking. De vlag moet na zonsondergang binnengehaald worden. Er mag geen oranje wimpel aan de vlag bevestigd worden.

In de vorige editie van het Samenspel hebben wij u erop geattendeerd dat ook wij met bezuinigingen te maken hebben. Draagt u ons een warm hart toe, dan kunt u een vrijwillige donatie doen via bankrekeningnummer NL11 INGB 0005 2524 69 t.n.v. Stichting Dodenherdenking 4 mei in Zwaag. Bij voorbaat dank.

Stichting Dodenherdenking 4 mei in Zwaag

Agenda
10sep

Heimatfest

Locatie: De Witte Valk, Zwaag

08okt

ABBA Fever LIVE SHOW

Locatie: De Witte Valk, Zwaag