Jambokoor in Zwaag in het teken van Rwanda

Zaterdag 9 april is er om 19.00 uur in de St. Martinuskerk in Zwaag een bijzondere dienst, die in het teken staat van Rwanda. Het thema is: “Rwanda 22 jaar later, van oorlog naar vrede”.

Het Jambokoor zal er zingen. Dit West-Friese koor zingt met veel enthousiasme Afrikaanse liederen in Afrikaanse kledij, ook liederen uit Rwanda. Daarnaast werkt de Stichting Weeskinderen Rwanda mee aan deze herdenkingsdienst. Deze stichting is opgezet door Marie en Nico Schipper uit Schellinkhout, bij veel Zwagers wel bekend, toen zij nog in Zwaag woonden. Voorganger in de dienst is een andere heel goede bekende in Zwaag: Piet Korse.

Het Jambokoor is een begrip in West-Friesland: een Hollands koor dat Afrikaanse liederen zingt. De teksten en melodieën komen uit verschillende Afrikaanse landen en bevatten verschillende Afrikaanse talen en dialecten. Inmiddels heeft het koor een aantal cd’s uitgebracht, de laatste tijdens het 20-jarig bestaan in 2011. De muzikale leiding van het Jambokoor is in handen van Teun Steur.
Meer informatie is te vinden op www.jambokoor.nl.

De Stichting Weeskinderen Rwanda steunt kleinschalige projecten in verschillende plaatsen in Rwanda. Deze zijn vooral gericht op de meest hulpbehoevenden, zoals weeskinderen en gehandicapten. Naast een menswaardig leven met goed onderdak, goede zorg en voeding, is scholing van de kinderen van essentieel belang voor een goede toekomst. Daar zet de stichting zich dan ook voor in.
Meer informatie is te vinden op www.weeskinderenrwanda.org.

Na afloop van de dienst is er een deurcollecte. Deze is voor een deel voor de onkosten van het Jambokoor, de rest is bestemd voor projecten van de Stichting Weeskinderen Rwanda.

Vieringen met het Jambokoor staan altijd garant voor een bijzondere, inspirerende sfeer. De doelstelling van het koor is dan ook: “De vreugde die zo essentieel is bij kerkdiensten in Afrika, binnenbrengen in onze westerse kerken”. Dit meemaken is echt een belevenis. Velen hebben dat al ontdekt, dus kom op tijd om een goed plekje te vinden in de kerk. Graag tot zaterdag 9 april!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *