Jeugdloop Zwaag 10 juni 2018

Wat zijn wij trots op ons dorp en onze dorpsbewoners.
Op zondagochtend, best wel vroeg, onze hardlopertjes komen aanmoedigen! En de omwonenden, die ervoor zorgen dat het parcours nog gezelliger is met al die vlaggen. En natuurlijk de vrijwilligers, die het mogelijk maken om de Jeugdloop veilig te laten verlopen. Onze hartelijke dank daarvoor.
Maar terug naar waar het om gaat. Zondag 10 juni hebben de Zwaagse jongens en meisjes weer gestreden om mooie trofeeën. Het weer zat ons weer helemaal mee. Prachtig zonnetje maar niet te warm. Het gaat uiteraard om het meedoen, maar iedereen doet zijn uiterste best om op het podium te komen staan. Zo ook bij de ouder-en-kind loop.

De kinderen waren in drie categorieën ingedeeld. Categorie 1 waren de kinderen uit groep 1 en 2, deze groep liep één rondje om de Perelaar.
Categorie 2 de kinderen uit groep 3,4 en 5, twee rondjes om de Perelaar en de laatste categorie, de kinderen uit groep 6, 7 en 8, moesten drie rondjes om de Perelaar hardlopen.
Ook de ouder-en-kind loop stond weer op het programma. Ieder liep twee rondjes om de Perelaar als estafetteloop. Wat was het spannend en tijdens elke wedstrijd werd er hard gestreden. Ze gingen als een speer. Na de finish kregen alle
kinderen limonade, een eierkoek en een vaantje en dat hadden ze allemaal dik verdiend.
De nummers 1, 2 en 3 uit elke categorie, voor zowel de jongens als de meisjes, kregen een mooie beker.
De winnaars in de categorie 1 (groep 1 en 2) waren bij de jongens 1e Jeffrey van Eekelen, 2e Joris Snip en 3e Bart Kreuk. Bij de meisjes was 1e Nadia Loos, 2e Katy Keizer en 3e Bibi Hoekstra.
De winnaars uit de categorie 2 (groep 3, 4 en 5) waren bij de jongens 1e Rens Pistoor, 2e Jesse van Diepen en 3e Julian Snip. Bij de meisjes was 1e Maartje Bot, 2e Elin Romein en 3e Tess Romein.
De winnaars uit de categorie 3 (groep 6, 7 en 8) waren bij de jongens 1e Jordi Bink, 2e Jayden Luiten en 3e Collin Bekker. Bij de meisjes werd 1e Tara de Greeuw, 2e Meike Moeijes en 3e Esmee Bakker.
De winnaars uit categorie 4 (ouder-en-kind loop) 1e Jesse van Diepen met papa, 2e Jayden Luiten met papa en 3e Maartje Bot met papa.
Maar uiteraard waren alle deelnemers winnaars, want alle kinderen deden weer enorm hun best. Dus allemaal van harte gefeliciteerd.

Bestuur Jeugdraad Zwaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *