Jeugdloop Zwaag

Zondag 31 mei jl. was het weer zover. De Zwaagse kinderen waren er klaar voor; Dé Jeugdloop van Zwaag. Wie zou dit jaar met de prijzen naar huis gaan? De spanning was om te snijden. 36 kinderen waren vroeg in de weer om zich warm te lopen voor de wedstrijd. Alle kinderen waren in drie categorieën ingedeeld. Categorie 1 waren de kinderen uit groep 1 en 2, deze groep moest één rondje om de Perelaar lopen. Categorie 2 de kinderen uit groep 3,4 en 5, twee rondjes om de Perelaar en de laatste categorie de kinderen uit groep 6, 7 en 8 en die moesten vier rondjes om de Perelaar. Ook de ouder/kind loop stond weer op het programma. Ieder liep twee rondjes om de Perelaar als estafetteloop. Wat was het spannend en tijdens elke wedstrijd werd er hard gestreden, ze gingen als een speer. Dat kwam ook door het gejuich van het in groten getale aanwezige publiek. Bedankt dat jullie er waren en natuurlijk een grote dank voor de omwonende, het was weer gezellig in de straat met al die vlaggen. Na de finish kregen alle kinderen limonade en een vaantje en dat hadden ze allemaal dik verdiend. 

De nummers 1, 2 en 3 uit elke categorie, voor zowel de jongens als de meisjes, kregen een mooie beker. 
De winnaars in de categorie 1 (groep 1 en 2) waren bij de jongens: 1e Ingmar Klarenbeek, 2e Sam Knol en 3e Rens Pistoor. Bij de meisjes: 1e Tess Romijn, 2e Fenne Sneek en 3e Sabine Breevoort.
De winnaars uit de categorie 2 (groep 3, 4 en 5) waren bij de jongens: 1e Ross Blokker, 2e Brian Kreuk en 3e Cas Laan. Bij de meisjes: 1e Carice van Delft, 2e Inoa Vader en 3e Isa Haring.
De winnaars uit de categorie 3 (groep 6, 7 en 8) waren bij de jongens: 1e Marc Grim, 2e Lucas Chattellon en 3e Jesper Jong. Bij de meisjes: 1e Indy van Baar, 2e Mera Haring en 3e Jamy Knol.
De winnaars uit categorie 4 (ouder/kind loop gr. 5 en 6) jongens: 1e Brian Kreuk met mama, 2e Marc Grim met mama en 3e Kane Olieberg met mama. Bij de meisjes: 1e Mera Haring met mama, 2e Tara en Kim de Greeuw met papa en 3e Fenne en Sabine Sneek en papa.  

Maar uiteraard waren alle deelnemers winnaars, want alle kinderen deden weer enorm hun best. Dus allemaal van harte gefeliciteerd. 

Bestuur Jeugdraad Zwaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *