Jeugdschaaktoernooi van de Jeugdraad Zwaag

Dit leuke toernooi werd op 11 maart alweer voor de 22e keer gehouden in cultureel centrum De Plataan in Zwaag. 53 schakers hadden zich aangemeld, waaronder veel leden van de Hoornse schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn. Ook schaakvereniging Magnus uit Schagen, Opening ‘64 uit Sint Pancras en Heerhugowaard waren met diverse leden naar Zwaag gekomen. En natuurlijk waren ook de Honky Tonk-schakers aanwezig.
Om 11.30 uur werd na een welkomstwoord van Ben Takken het startsein gegeven. Er werd geschaakt in groepen van acht, op leeftijd
ingedeeld. Er moesten zeven partijen worden gespeeld. De bedenktijd bedroeg vijftien minuten.
Per groep waren drie schitterende bekers te winnen. We mogen stellen dat onze Honky Tonk-schakers het heel goed gedaan hebben.
Veel spelers gingen met fraaie bekers naar huis.
Brian behaalde in zijn groep (10 jaar B) een prachtige eerste plaats. Maurits behaalde een fraaie tweede plaats in de groep 12 jaar B. Zijn broer Florian deed niet voor hem onder en behaalde ook een tweede plaats bij de 10 jaar C. Derde plaatsen werden behaald door Maaike bij de meisjes B, Thomas bij de jongens 10 jaar C. Elize werd vierde bij de meisjes B. Onze andere schakers die voor de eerste keer meededen aan het toernooi deden ook heel goed. Chris werd vierde bij 10 jaar C en de meisjes Nienke en Julia werden zesde en zevende bij de meisjes B.
Bij de prijsuitreiking mochten alle schakers die een eerste plaats hadden behaald naar voren komen om hun beker in ontvangst te nemen. Daarna konden foto’s van de winnaars worden gemaakt. De andere bekers werden bij de groepstafels uitgereikt. Ook was er voor ieder speler een mooie medaille als herinnering aan het toernooi.
Wij willen de Jeugdraad Zwaag weer bedanken voor dit leuke schaaktoernooi. Ook willen we het LOP Zwaag danken voor hun bijdrage om dit toernooi tot een succes te maken.
Dank gaat ook uit naar Joop Schipper voor de heerlijke appels voor de deelnemers.
De organisatie was in handen van Gilles en Ben met medewerking van Sander Bischoff voor de computer en Robbert van Dijkhuizen voor de organisatie.

Wij willen hen allemaal bedanken en natuurlijk ook onze tafelleiders en niet te vergeten de barmedewerkers. Onze dank gaat natuurlijk ook uit naar alle jongens en meisjes die weer voor een prachtige schaakdag hebben gezorgd.