Kinderboekenweek Obs Socrates en Roald Dahl

‘Raar maar waar’ is het motto van de Kinderboekenweek 2015. Speciaal voor alle nieuwsgierige kinderen die graag willen weten hoe de wereld in elkaar zit. Een Kinderboekenweek vol boeken over natuur, wetenschap en techniek.

De kinderen van groep 3 t/m 8 van Obs Socrates en Roald Dahl hebben woensdag 7 oktober voor een ‘kettingreactie’ van boeken gezorgd. Via een ingewikkelde route, die startte op Socrates, gaven de kinderen van beide scholen een aantal boeken aan elkaar door. De boeken gingen via een touw door het hek, over het zebrapad, door hoepels, langs Deen, over het grasveld naar Roald Dahl en via de natuurspeeltuin om uiteindelijk in een boekenkast gezet te worden. De kinderen hebben heel erg hun best gedaan en goed samengewerkt om de boeken op de eindbestemming te krijgen.

Voor groep 1,2, en 3 staat dit jaar het boek ‘Misschien’ van Guido van Genechten centraal. Hoe begint iets? Met niets? Misschien. Vier cirkels, vier vierkantjes en vier driehoekjes: meer heeft Guido van Genechten niet nodig in dit filosofische prentenboek. In een verder lege wereld kun je van deze simpele vormen verrassend veel andere dingen bouwen. Kun je er alles van maken? Misschien … Een kunstzinnig en gewaagd boek over het begin en over het einde en over alles daartussenin. Raar, maar waar!

Groep 4 t/m 6 verdiepen zich aan de hand van het boek ‘Stijn, uitvinder’ van René van der Velde ruim een week in de wereld van uitvinders. Archimedes, de paperclip, nutteloze uitvindingen, uitvindingen die tot kunst verheven worden, ze komen allemaal aan bod. En natuurlijk gaan we kijken of er nog uitvinders in de dop te ontdekken zijn in de klas!

In groep 7 en 8 wordt elke dag stilgestaan bij een belangrijke wetenschapper, van Leonardo da Vinci tot Galileo Galilei, van de ontdekking van radioactiviteit tot de evolutietheorie. Met behulp van de verhalen en informatie uit het boek ‘Geniaal! Slimme mensen die de wereld beter maakten’ van Jenny van der Molen maken de kinderen kennis met de wondere wereld van de wetenschap.

Agenda
30sep

Perenplukdag

Tijd: 10.30

Locatie: Buurttuin Appel-, Pere-, Pruime- en Bessegaard, Zwaag

28okt

Dorpsveiling Zwaag

Tijd: 20.00

Locatie: De Witte Valk, Zwaag