Maskernieuws

Kunnen we doorgaan?
hossen of nog stilstaan?
doorgaan!
niet samen, da’s apart doorgaan!
maar wat er ook gebeurt
carnaval blijft in ons hart

Dat was wel het motto in dit bijzondere carnavalsseizoen in deze coronatijd. Op het moment van dit schrijven hebben we nog twee dagen te gaan voordat het grote en leutige vijfdaagse online evenement van start gaat. Ja ja, ook dat is carnaval Zwaag: flexibel en creatief omgaan met de huidige situatie. Het Masker is er evengoed een beetje zenuwachtig voor, want zal het allemaal wel leuk genoeg zijn?
Voor ons is het ook nieuw om ‘tv-programma’s’ van vermaak te maken voor u thuis om mooi vijf avonden een paar uurtjes op de bank te zitten met in de ene hand een biertje en de andere hand in een zak chips. Hoogst waarschijnlijk komen die versnaperingen dan weer uit een van de vele bestelde ‘hoe overleef in carnaval-pakketten’. Wat een succesnummer was dat. Prins Roberto en Hofdames Amber & Liza hebben er in ieder geval enorm veel zin in!

Op het moment dat u dit leest, is carnaval al drie dagen voorbij en heeft u waarschijnlijk enorm genoten van al dat leuks wat u voorgeschoteld heeft gekregen. Het Knapzakkenfeest op de vrijdagavond, de Digitale Kinderoptocht en de landelijke carnavalsquiz op zaterdag. Op de zondag het versier-je-eigen-huis-item door heel Zwaag en de Zwaagse Ranking the Stars Potpourri. Maandag de Zwaagse editie van The Masked Singer en dinsdag de Dikke Dolle Dinsdag. Te veel om op te noemen eigenlijk. Prins Roberto en Hofdames Amber & Liza hebben het vreselijk naar hun zin gehad en hebben voor de tweede keer hun decorum-spulletjes moeten inleveren.

Alles wat we in deze tussengelegen dagen allemaal hebben beleefd, gehoord, gezien en meegemaakt, kunt u allemaal terugvinden op onze site www.carnavalzwaag.nl en op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en Snapchat. Deze media staan boordevol met ludieke berichten, foto’s en video’s van het veelal online carnaval. Zeker de moeite waard dus om even een kijkje te nemen en voor dat je het weet, is er weer een uurtje om.

Wij hebben vanaf oktober geroepen dat carnaval in Zwaag gewoon doorgaat. En we hebben woord gehouden, samen met iedereen in Zwaag die hier een steentje aan bijgedragen heeft, betrokken is geweest of massaal heeft gekeken afgelopen weekend.

Het Masker bedankt iedereen voor een geweldig carnaval!
Tot leut op www.carnavalzwaag.nl en misschien tot het volgende Samenspel