Maskernieuws

Vrienden en vriendinnen van ‘t Masker,

Nog één nachtje slapen en dan is het zover! Het lijkt inmiddels wel een beetje de standaard openingszin van Het Masker te worden! Maar goed, er zijn nog wel  honderden slechtere openingszinnen, maar als jij nou eens zegt welke bij jou wel werkt…
Wil je dat masker even af doen, want je wilt toch niet zeggen dat je van nature zo knap bent… om er maar een paar te noemen. Over openingszinnen gesproken… wie zal tijdens de Maskerquiz het woord nemen, want Prins Maskerado gaat het voor het eerst van de andere kant bekijken.  We gaan deze avond, net als vorig jaar, in de hoogste versnelling en met gierende banden door de bocht. Maar liefst 60 vragen die de zintuigen zullen gaan doen prikkelen als een energiedrankje voor lichaam en geest. Het antwoorden op de ludieke en veelal niet lastige  vragen, zal wederom via het draadloze digitale netwerk gaan met de stemkastjes. Dat we dit wonderlijke fenomeen kunnen inzetten is ons mogelijk gemaakt door supersponsor KaRo! Hoe kom ik aan de antwoorden? Parate kennis en (tip), neem de site en het boek ‘kronieken van 30jaar leut’ nog eens door. Uniek en herkenbaar beeldmateriaal zal worden vertoond en uiteraard, wat u inmiddels van Het Masker gewend bent, weer nieuwe kluchtige clippies vol met de nodige kolder. Gezien de voorpret bij de geintrappers van de Mediacommissie wordt het wederom een vermakelijk avondje voor jong en oud.
Als u al dit moois allemaal zo leest hoeft u niet bang te zijn dat u het gemist heeft, want het is aanstaande zaterdag in café de Witte Valk. Dus verzet al uw afspraken of neem gewoon uw visite mee. Hier moet je bij zijn! Tevens is deze avond de Zwaagse Carnavalsvlag te koop, voor een carnavalesk prijsje van 15 euro!

Bij de verschillende carnavalsgroepen bruist het van de ideeën en staan ze te popelen om te beginnen. Sterker nog, enkele groepen zijn zelfs al druk aan het bouwen voor de Grote Zwaagse Optocht. Even leek het erop dat een aantal trouwe en ervaren wagenbouwers nergens terecht konden om hun praalwagen te bouwen. Gelukkig lost dit groot ogende probleem zich langzaam ook weer op en kan men aan de slag. Sinds jaar en dag zijn er mensen in Zwaag en omstreken die ieder jaar hun schuur, hal of loods kosteloos ter beschikking stellen voor de bouw van de carnavalswagens. Zonder deze mensen kan onze fantastische Grote Optocht niet bestaan. Hulde voor de schuureigenaren!
En als we dan toch  lekker aan het bouwen geslagen zijn, is het goed om te weten dat er voor de optochtdeelnemers van alles tegen gereduceerde prijzen te verkrijgen is. Zie de website: www.carnavalzwaag.nl voor meer informatie

Op zaterdag 9 januari staat het weer te gebeuren waar menigeen het hele jaar al naar uit kijkt; Het Masker komt langs met het vuistdikke full colour glossy Maskermagazine en tevens voor uw gulle gaven die ten goede komen aan de kindermiddag. Dus zorg dat u thuis bent! Geef gul en met een gulle lach! Want mede dankzij uw giften is het mogelijk, de kindermiddag helemaal gratis te laten verlopen! En die lach krijgt u terug van die 1000 kinderen die met de Zwaagse kinderoptocht meedoen!

En dat die kinderen zomaar wat leuks bouwen lijkt wel heel gewoon, maar dat is het natuurlijk niet. Voor de vierde maal houdt de Jeugdraad Zwaag, op deze zelfde datum een Carnavalsworkshop. Van een bonk piepschuim laten de beste wagenbouwers zien, hoe je dit driedimensionaal tot leven brengt, tot een leuke carnavalskop. Een spoedcursus en dat moet ook wel, want ze leren super snel. Prins Maskerado zal het met verbazing aanschouwen! Alaaf voor de Jeugdraad Zwaag, die ook met de kindermiddag zijn medewerking verleend om er een topfeest van te maken in de Leuttempel en Plataan.

Wie jarig is trakteert en daarom viert Het Masker zaterdag 16 januari 2016 groots zijn 50 jarig jubileum. Speciaal voor deze avond hebben we een stel rasartiesten kunnen vastleggen. Het wordt een fantastische feestelijke muzikale beleving met Melrose! Hebben we nog meer goed nieuws? JA, in samenspraak met Café De Witte Valk kunnen we u tot 22.00 uur gratis entree en garderobe aanbieden. We kunnen alleen nog maar roepen: ARE YOU READY TO PARTY?

De kerstboom staat inmiddels weer in de kamer en we maken ons op voor de feestdagen. Het Masker wenst u hele fijne en gezellige kerstdagen en een knallend oud & nieuw toe!

MultiMediale MaskerQuiz
zaterdag 19 december, zaal open 20.30 uur, start 21.00 uur!

Rondgang
zaterdag 9 januari 2016

Jubileumfeest
zaterdag 16 januari, tot 22.00 uur vrij entree en garderobe!

Tot leut op www.carnavalzwaag.nl en tot volgend Samenspel, Het Masker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *