Maskernieuws

Vrienden en vriendinnen van ‘t Masker,
 
Prins Maskerado en zijn Hofdames beginnen al aardig zenuwachtig te worden. Ze hebben er helemaal een beetje ‘de kouwe pies’ van. Met klamme handjes en klotsende oksels leven ze de komende twee volle weken toe naar een overweldigende happening!
Maar we hebben natuurlijk al een fantastisch jubileumfeest achter de rug. Niet zomaar een opwarmertje voor het aanstormende carnavalsfeest. Nee, het was een echt knalfeest!. Heel Zwaag en ver daarbuiten was massaal naar de Leuttempel toegestroomd om het 50-jarig jubileum mee te vieren. Bij de topband Melsrose vlogen de vonken en confetti er vanaf! Wat een energieke  en muzikale show hebben deze feestneuzen neergezet .Ook was er de bekendmaking van de Zwaagse Prominent. De laatste Prominent van Zwaag, Lobke Berkhout, werd opgevolgd door,  1, 2, 3, 4 hoedje van papier, het LOP! (Liefdewerk Oud Papier) Wat een geweldig werk doen zij voor de Zwaagse gemeenschap, want de opbrengst van het papier komt ten goede aan de Zwaagse verenigingen. Dus bewaar uw oud papier voor een bloeiend Zwaags verenigingsleven!
 
Dan was er ook natuurlijk nog de rondgang. Wat waren de reacties en alle gulle giften weer fantastisch! Mede dankzij uw giften is het mogelijk de kindermiddag helemaal gratis te laten verlopen! Naast een vriendelijke lach heeft u het kleurrijke, Wehkamp dikke, fullcolour glossy Maskermagazine mogen ontvangen. Zo spat de carnavalsleut  nog extra de huiskamers binnen! Dit is mede de verdienste van onze Hofdrukkerij. Alaaf! Het gehele bomvolle carnavalsprogramma staat erin: verhalen van wagenbouwers, vorst Bernd en nog veel meer schrijvers. Ook de meest praktische informatie is er uiteraard in terug te vinden. Mocht u, om welke reden dan ook, geen Maskermagazine hebben ontvangen, dan kunt u deze alsnog ophalen bij Jan Staak Fietsen, waar een collectebus staat voor uw gulle donatie! Ook te verkrijgen bij Jan de Fietsenman: de Zwaagse Carnavalsvlag en de autostickers ter promotie van ons carnaval!
Op onze site www.carnavalzwaag.nl meer informatie over het hoe en wat betreffende de kaartverkoop voor de carnavalsavonden en uiteraard de voordelige bouwmaterialen.
 
Een ander festijn waar je geweest moet zijn is natuurlijk die van Musicalvereniging Zwaag. Ging het vorig jaar nog over verboden liefde in het wereldberoemde stuk Aïda,wordt het nu een vrolijke en kleurrijke topvoorstelling. Joseph and the amazing technicolor dreamcoat: ‘Raak nooit je dromen kwijt, want je droom wordt werkelijkheid!’
 
In de bouwschuren komt de lol al onder de deur door. Zagen, papier-machéen, verven en elkaar heerlijk een beetje plagen. Tip! Ruim de boel tussendoor even op, koester de bouwruimtes. Ja, er gaat heel wat aan vooraf om Zwaag weer een bijzonder carnaval voor te schotelen. Veel bouwplezier en verras de Zwaagse gemeenschap en ver daar buiten!
 
Het Masker wenst u een fantastisch carnaval toe!
Tot leut op www.carnavalzwaag.nl en tot het volgend Samenspel, Het Masker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *