Maskernieuws

Het heerlijk avondje hebben we afgelopen week al ruimschoots gevierd maar er gaan er zeker nog vele komen! Sint en Piet die moeten gaan ‘t is waar, daarom zeggen ze au revoir! Nog maar net geland uit de zevende hemel als nieuwe houder van de scepter die over het Zwaagse carnavalsrijk zwaait, viel Prins CoBra gelijk met de neus in de spreekwoordelijke boter en had zijn eerste heerlijk avondje buiten de deur er ook alweer op zitten. Hij mocht namelijk meteen even buurten bij de buren in Blokker die hun nieuwe Prins Patrem en Adjudant Filius bekend maakten. Vader en zoon gebroedelijk naast elkaar. En Het Masker was daar uiteraard bij aanwezig! Konden zij gelijk even kennismaken met Prins Jongenelis van de andere buurtvereniging Ospylac.
Die hadden namelijk op dezelfde avond als Het Masker hun Prinsbekendmaking. Moe maar voldaan ging Prins CoBra met het schuim nog op de mond, wellicht van de nodige versnaperingen, weer huiswaarts.
Een ander soort schuim wordt op dit moment uit alle hoeken van het land Zwaag binnen gesmokkeld. Als je alle losse korreltjes hiervan als confetti over het dorp zou uitstrooien, zou er een mooi wintertafereeltje ontstaan. Inderdaad, verschillende groepen beginnen al in actie te komen voor dé zondag van het jaar. Onderstellen worden van stal gehaald en schuren ruim gemaakt, om de beste plannen om te kunnen zetten naar daden.
Creatieve mensen hebben geen rommel, creatieve mensen hebben overal ideeën liggen.
Het Masker viert traditiegetrouw het einde van het jaar met een heel ander heerlijk avondje: de Multimediale MaskerQuiz! Op 23 december gaan we weer in de hoogste versnelling en met gierende banden door de bocht, met vele vragen die de zintuigen zullen gaan doen prikkelen als een energiedrankje voor lichaam en geest. De juiste antwoorden op de ludieke en veelal niet lastige vragen, zullen wederom met behulp van de draadloze quiz-buzzer razendsnel naar het scherm worden gestraald!
Hoe kom je aan de antwoorden? Parate kennis en (tip), neem de site en het boek ‘Kronieken van 30 jaar leut’ nog eens goed door. Uniek en herkenbaar beeldmateriaal zal worden vertoond en we blikken terug en vooruit. Uiteraard, zoals u inmiddels van Het Masker gewend bent, ook weer nieuwe kluchtige clippies vol met de nodige kolder. Gezien de voorpret bij de geintrappers van de mediacommissie, wordt het wederom een vermakelijk avondje voor jong en oud. Dorpslol zoals het hoort!
Als u niet aan de quiz mee wilt doen, maar wel wil genieten van de beelden en alle leut die gepresenteerd wordt, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom!
Multimediale MaskerQuiz: zaterdag 23 december, zaal open om 20.30 uur
Tot leut op www.carnavalzwaag.nl en tot volgend Samenspel, Het Masker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *