Maskernieuws

Maandenlang hebben we er naar toe geleefd en dan is het bijna toch eindelijk zover. De zenuwenkoorts heeft ruimschoots plaatsgemaakt voor de carnavalskriebels.
Prins CoBra en de hofdames Kelly en Rianne genieten al met volle teugen. Dat zal de komende week alleen maar meer en meer worden!
Het wordt een volle drukke week met nog meer bezoeken aan optochtdeelnemers en deelnemertjes en uiteraard de zieken die een bezoekje van de Prins ook zeer waarderen.
Piet Paulusma gaat hopelijk goed weer voorspellen voor beide optochten maar dat betekent niet dat u achterover kunt leunen. Duimen draaien totdat je handen er zeer van doen kan natuurlijk nooit kwaad. Zorg dat de straat autovrij is en de Hollandse driekleur, de Zwaagse carnavalsvlag of de Zwaag vlag in het gaatje steekt. Het Masker dankt iedereen voor het versieren van de straten, wat is dat altijd een prachtig gezicht!
De vrijdagochtend beginnen we al in alle vroegte met de scholenbezoeken. We starten bij de St. Lidwinaschool oftewel de Doikslurpers in Zwaagdijk-West om te ochtendgymnastieken met de polonaise. Daarna dendert de Prins CoBra-trein, kedeng kedeng, door naar de Roald Dahlschool, die eens per jaar wordt omgetoverd naar De Flitspoppers.
Vervolgens gaan we door naar station De Kleitrappers. Dit is de carnavalsnaam van de Socrates. Hier stroomt inmiddels het ‘hossen’ door alle aderen. Het Masker krijgt geen kans om even op adem te komen want de volgende school staat alweer op het programma:
Het Leutnest oftewel Het Ooievaarsnest. Hier is het als een bad van confetti, opgewarmd tot carnavaleske temperaturen. Na een kleine pauze mogen Prins CoBra en zijn hofdames zich melden bij de Wingerd, oftewel De Druivenstampers. De onderbouw zit al lekker klaar en als de zenuwen zijn overwonnen, gaat de Prins voor in de polonaise. Ondertussen is de bovenbouw opgewarmd en we kunnen zo in de sliert van kinderen meelopen. Als klap op de inmiddels welbekende vuurpijl, is onze eigen Masky uiteraard op alle scholen aanwezig voor een dansje en een knuffel! Dus zorg dat je de MaskyShake uit je hoofd kent!

Het rode bolhoedjesprogramma op de vrijdagavond voor alle 50-plussers is nog altijd van een zeer hoog niveau en wordt weer bijzonder hilarisch. Na afloop van het programma blijven we lekker in de zaal en gaan nog even armpje door, dansen wat en proosten we op een mooi carnaval 2018 onder de muzikale klanken van de band Bassie & Bobo!
Zaterdag gaat om 13.00 uur De Kinderoptocht rollen vanaf het sportpark van Westfriezen.
Uw ogen zullen meerollen van verbazing, want ook de kinderoptocht ziet er briljant uit. Komt allen, want er is door de kinderen weer bijzonder veel werk van gemaakt! Zaterdagavond Tropical Beach Party tienercarnaval. Dat begint om 20.00 uur, is geheel alcoholvrij en eindigt om 22.00 uur! Daarna gaat heel Westfriesland los in onze Leuttempel met topband Paradise en Peter Beense! Het wordt groot feest met een prima sfeer.

Zondag de grote dag! De lokroep van het Zwaagse Carnaval om naar Zwaag te komen, kan niemand gemist hebben. Dat krijgen we alleen voor elkaar, omdat de 15 wagenbouwers en 21 loopgroepen een geweldige inspanning hebben geleverd. Voor De Nootgevallen wordt het een Knalfeest en De PilsPiraten zitten lekker in hun velletje. De Biermusketiers gaan zwemmen in de zee en De Hatseflatsers zoeken juist het wondere Wonderland op. Waar de Goudgele Rakkers de bus nemen, gaan De Bierdoppers met een heel ander vervoermiddel door het dorp. Maar ook nieuwe namen zoals De Jeugd van Tegenwoordig, De Zwaagse Chicky’s, De Badmutsen, ’t Leutnest, De Swaeghse Koeien en De Dropveters zullen hun entree maken tijdens de Grote Optocht. Alaaf voor de wagenbouwers, hun schuureigenaren en diegenen die hen financieel hebben ondersteund om hun plannen te realiseren.
Voor wie niet naar de Leuttempel gaat of kan, is er weer de livestream op de PC, mobiel, tablet of SmartTV! Via www.carnavalzwaag.nl of www.westfriesland.tv kunt u de prijsuitreiking vanaf 19.30 uur live volgen! Voorafgaand en aansluitend aan deze livebeelden om 18.30 een gevarieerde reportage van de Optocht. Hulde hiervoor aan WestfrieslandTV! Daarna barst het feest weer helemaal los met huisband Paradise en optreden van Kevin Bakker!

Maandagavond om 20.30 uur gekkigheid en malligheid in de Leuttempel. Massaal verkleed, massaal uit hun dak met onze feestband Paradise en een optreden van de beste partyartiest van Nederland, Pascal Redeker!

Dikke Dolle Dinsdag, van 20.00 tot 22.00 uur voor genodigden. Na 22.00 uur kan iedereen naar binnen. Met als toetje een heerlijke feestelijke verrassing! Ja, de Gebroeders Ko gaan de Leuttempel heen en weer laten schudden me hun aanstekelijke hits! De handjes kunnen weer hoog in de lucht.

En dan is het carnaval 2018 zomaar weer afgelopen…

Wij wensen alle optochtkijkers, de optochtdeelnemers en alle bezoekers aan de Leuttempel een te gek carnaval 2018. Prins CoBra en de Hofdames Kelly & Rianne hebben er in ieder geval enorm veel zin an. Alaaf, alaaf, alaaf!
Het Masker wenst u een fantastisch carnaval toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *