Maskernieuws

Vrienden en vriendinnen van ‘t Masker,
 
Nog één nachtje slapen en dan is het zover! De spanningen lopen bij Prins Maskerado en zijn Hofdames hoog op. Een beetje vergelijkbaar met de weken voor de Prinsbekendmaking, maar nu zingen zij hele andere liedjes. Iets met kapoentje, wat dat dan ook mag betekenen, en bonne bonne bonne. Ook een beetje vreemd.
Om de zenuwen nog even extra op te vijzelen, was het even schrikken voor Prins Maskerado. Want even leek het er op alsof de kinderoptocht al van start was gegaan. Fanfare door de straten en een horde verklede kinderen er achteraan. Er was zelfs een kar die voorop reed die een prominent figuur vervoerde door de Zwaagse straten. Gekleed met cape, witte handschoenen en iets wat op een steek leek op zijn hoofd. Ook had hij een soort van skepter in zijn ene hand en met zijn andere hand wuifde hij naar de toeschouwers langs de kant. De 11 raadsleden die hij bij zich had, liepen om hem heen en deelde snoepjes uit. Was Het Masker dan zo in de war? Nee, we hebben het hier natuurlijk over de Sinterklaasintocht in Zwaag die elk jaar weer groots wordt  georganiseerd door de Jeugdraad Zwaag met aansluitend een fantastisch kinderprogramma in de Plataan! Overeenkomsten zijn er enigszins wel met de kinderoptocht , die overigens op 6 februari wordt verreden. Dus we snappen de verwarring…
 
Nog maar net bekomen van alle indrukken als nieuwe houder van de scepter, mocht Prins Maskerado ‘gluren bij de buren’ bij de prinsbekendmakingen van de buurtverenigingen. Eén weekend, twee verenigingen, is twee avonden carnaval. Bij de Blockeniers was de grote verrassende ‘Prins en Adjudant wisseltruc’ verhuld in een ietwat pikante act. Tja, iedereen heeft zo zijn behoeftes, maar Sieme houd niet van kladdige moiden! Het bracht wel een bevredigde Prins Carlos en Adjudant G naar voren bij het Rijk der Blockeniers.
Bij Ospylac werd de vraag ‘wie worden het dit jaar’ beantwoord tijdens een spannende quiz met als eindresultaat Prins Cornelis en Adjudant Peter.
 
De leden van de Mediacommissie zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Maskerquiz, die wederom in een interactief jasje zal worden gestoken. De insteek en het doel blijven hetzelfde: het startschot geven voor wagenbouwend Zwaag. Deze, alweer voor de vijftiende keer gehouden, Maskerquiz, is voor Prins Maskerado de eerste keer dat hij het vanaf de andere kant gaat bekijken. Het belooft weer een avondje ‘mooi zitten en dom kijken’ te worden en o ja, her en der nog even opletten om het juiste antwoord te geven op de vragen. Met weer veel uniek beeldmateriaal verpakt in kluchtige clippies.
Wie kroont zich tot Maskerbrein 2015!?
 
MultiMediale MaskerQuiz
zaterdag 19 december, zaal open om 20.30 uur
 
Tot leut op www.carnavalzwaag.nl en tot volgend Samenspel, Het Masker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *