Meertheater: ‘Aan het eind van de aspergetijd’

Toneelgroep Het Meertheater speelt dit najaar de voorstelling ‘Aan het eind van de aspergetijd’ van Frank Houtappels. Deze herkenbare, toegankelijke tragikomedie, met spitse en vaak geestige dialogen, is vrijdag 30 oktober te zien in De Kreek in Bangert & Oosterpolder en vrijdag 27 november in de Pancratiuskerk in Oosterblokker. Aanvang is 20.00 uur. Toegangsprijs: € 10.

‘Aan het eind van de aspergetijd’ vertelt het verhaal van vier vrouwen, drie vrouwen van boven de veertig, één van rond de twintig, die zich los willen maken uit hun benauwende milieu. De zusters Aggie en Kitty zijn een toonbeeld van deugdzaamheid en liefdadigheidszin. De dagen van de twee zusters zijn goed gevuld, hun levens zijn ordelijk en overzichtelijk.
Dat verandert met de komst van de jongste zus Francien, actrice te Amsterdam. Oude en vergeten wonden rijten open. Aggies dochter Sophie is verslingerd geraakt aan een jonge Pool, een van de aspergestekers. Regisseur is Theo van Groningen. Actrices zijn Sanne van Boxsel, Linda Reus, Liese van Velsum en Marjo Leupers.
Met ‘Aan het eind van de aspergetijd’ won Houtappels, begenadigd toneelschrijver en tekstleverancier van vele tv-drama’s (’t Schaep, Gooische vrouwen) en filmscripts (Gooische vrouwen), de prijs voor het beste toneelstuk. Het Meertheater, opgericht in 2005, is een Noord-Hollands gezelschap. Het werkt met mensen met een passie voor toneel en wil een kweekvijver zijn voor talentvolle amateurspelers. Het kiest voor oorspronkelijk Nederlands repertoire met een realistische inslag dat stof tot nadenken geeft. Het speelt zijn voorstellingen in de kleinere zalen en theaters in Noord-Holland en krijgt steun van de gemeente Hoorn en Enkhuizen, het Westfriesland Fonds, het VSBfonds, het BNG Cultuurfonds en het Prins Bernard Cultuurfonds. Vorig seizoen speelde het gezelschap met veel succes de dubbelvoorstelling ‘Nu even niet/Nu even wel’ van Maria Goos. Reserveren en informatie over (andere) speeldata, locaties en (achtergrond)informatie: www.hetmeertheater.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *