Meiden D1 Westfriezen vijfde op het Nederlands Kampioenschap voetbaltalententoernooi in Hengelo

De vrolijke meiden van de MD1 zijn zaterdag 16 mei in Hengelo vijfde geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap talenten toernooi voor de D meiden.
Een aantal maanden geleden was er een toernooi als voorronde voor het NK. Daar deden ze het leuk, maar werden helaas net vierde die dag (de eerste drie teams gingen door naar het NK). Maar wat bleek aan het einde van die dag, er was een sportiviteitprijs voor het sportiefste team en dat won de Westfriezen, met daarbij een wildcard voor het NK.
Dus 16 mei was het zover, voor dag en dauw reden de ouders met onze kanjers naar Hengelo. Ze werden daar om 9.00 verwacht voor de openingsceremonie. Hierdoor moesten ze om kwart voor zeven al verzamelen.
Drie teams uit Noord-Holland, waaronder ook Volendam en Always Forward. We zijn goed vertegenwoordigd! In de poule speelden we drie wedstrijden, tegen Docos, hier hebben we helaas van verloren met 2-0 omdat we nog niet helemaal wakker waren. Ook al moesten we pas om half 11 de eerste wedstrijd spelen.

Daarna Juventa’12. Hier hebben we 6 – 0 van gewonnen en kregen we er weer moed in. De laatste poulewedstrijd was tegen Terheijden. Hiervan hebben we 2 – 0 gewonnen omdat we nog steeds de power hadden van de vorige wedstrijd. Na deze poulewedstrijden werden we ingedeeld in het kampioenschap 1 t/m 8ste plaats. Er waren gelukkig kruisfinales, zodat we met ons team toch nog eerste zouden kunnen worden. Daar gingen we toch echt voor.
We moesten in de kwartfinales tegen Foreholte. Deze hebben we helaas verloren met  4 – 1. Hierdoor ging het in de halve finales om de vijfde tot achtste plek.
Deze wedstrijd was tegen Xerxes DZB, hier hebben we 1 – 0 van gewonnen. Dus gingen we voor de vijfde of zesde plek tegen Docus waar we de eerste wedstrijd van hadden verloren omdat we nog moe waren van de lange reis. We speelden voor revanche dus hadden we extra energie om van hen te winnen. Dit heeft geholpen want we wonnen met 2 – 0.
Na nog twee spannende wedstrijden was uiteindelijk de prijsuitreiking. We kregen een zilveren schaal voor in de prijzenkast van de Westfriezen.
Deze gezellige dag sloten we af door met z’n allen een rondje door de McDonald’s te doen.