Moet jij als jongere ook altijd van alles?

Heb je altijd het gevoel van alles te moeten? Ben je bang iets te missen? Denk je dat iedereen een leuker leven heeft dan jij zelf?

Steeds meer jongeren krijgen te maken met een burn out. Dit komt enerzijds door het fysiek zware en/of weinig gevarieerde werk en de onzeker makende  arbeidsmarkt en anderzijds door de druk overal aan mee te moeten doen en vooral te laten zien hoe goed het met je gaat (op social media). Maar ook studiedruk of het maken van een studiekeuze kan leiden tot overmatige stress bij jongeren.
Op vrijdag  13 en 20 november aanstaande organiseert Stichting Netwerk een voorlichtingsavond voor jongeren en ouders van jongeren die kampen met een burn out of verschijnselen tonen van een beginnende burn out.

Wanneer en voor wie?

Ouders van jongeren
Op vrijdag 13 november van 19.30 tot +/- 21.00 uur wordt een voorlichtingsavond georganiseerd voor ouders van jongeren die kampen met een burn out of denken dat hun kinderen tegen een burn out aan zitten. Hoe herken je de signalen en wanneer moet je als ouder ingrijpen? En hoe ga je er dan mee om? Deze bijeenkomst vindt plaats in MFA De Kreek aan de Meetketting 1-3 in Zwaag.

Jongeren

Op vrijdag 20 november van 19.30 tot +/- 21.00 uur wordt een voorlichtingsavond georganiseerd voor jongeren die veel stress ervaren omdat ze denken van alles te moeten en denken/ weten dat ze een (beginnende)  burn out hebben. Zij zijn van harte welkom in het jongerencentrum (Het Gouden Hoofd) in Blokker.

Counselor & Coach
Deze voorlichtingsavonden worden gegeven door counselor en coach Marije Klein Entink.  Zij zal antwoord geven op vragen als wat is een burn out, hoe herken je een burn out, wat kun je zelf en wat kan jouw omgeving hieraan doen? Natuurlijk komt ook het preventieve deel aan bod: hoe voorkom je een burn out? De entree is gratis. Heb je vragen over de inhoud van deze voorlichtingsavonden? Mail je vraag dan naar info@mjkleinentink.nl.  Organisatorische vragen kun je stellen aan Eef van Veen, jongerenwerker Stichting Netwerk via 06-18634913.


Over Stichting Netwerk

Stichting Netwerk bouwt als Hoornse organisatie voor het welzijnswerk, de wijkcentra en peuterspeelzalen mee aan de sociale infrastructuur van Hoorn. Ze faciliteert activiteiten waarin de Hoornse burgers met elkaar werken aan een mooie, leefbare, schone en veilige stad waar het prettig toeven is. www.netwerkhoorn.nl

Agenda
10sep

Heimatfest

Locatie: De Witte Valk, Zwaag

08okt

ABBA Fever LIVE SHOW

Locatie: De Witte Valk, Zwaag