Mozartconcerten met Fortepiano in Dorpskerk Zwaag

Fortepianiste Mayumi Eguro geeft op zaterdag 6 juni in Zwaag twee bijzondere concerten: een kinderconcert en een avondconcert met werken van W.A. Mozart. Zij heeft zich gespecialiseerd op de historische uitvoeringspraktijk en zal beide concerten spelen op een volledig gerestaureerde Weense concertvleugel uit de tijd van Mozart.

Om 15.00 uur start het kinderconcert. Ouders mogen gratis mee. Aan de hand van prachtige stukken, spannende verhalen en muzikale activiteiten leren de kinderen de fortepiano, de muziek en het leven van Mozart kennen. Kinderen mogen dicht bij de piano op kussens komen zitten en de allerkleinsten kunnen op schoot.

Het avondconcert vindt plaats om 20.00 uur en bevat werken van W.A. Mozart die zijn hele oeuvre overspannen. Het vroegste werk is zijn ‘Variaties op het thema Willem van Nassau’, geschreven toen hij zijn concertreis door Nederland maakte. De sonate KV331 met de bekende Turkse mars schreef hij toen hij 27 was. Turkse invloeden waren zeer populair en trokken veel aandacht. De laatste sonate in D-groot KV576 is een van zijn meest complex geschreven werken en is de afsluiter van het programma. Het werk brengt zijn absolute meesterschap van het componeren ten gehore. Bovendien vraagt dit werk het uiterste van de pianistische mogelijkheden.

Zaterdag 6 juni
15.00 uur        kinderconcert
20.00 uur        avondconcert

Dorpskerk, Kerkelaan 8, 1689 EA, Zwaag

Toegang kinderconcert: 7,50 euro (ouders gratis toegang, tenminste één ouder verplicht)
Toegang avondconcert: 15,00 euro (12,50 euro bij online reserveren)

Informatie en reserveren: www.mayumieguro.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *