Muriel Buis-van der Lee

De vorige stamgast, Michael Kieftenburg, heeft mij, Muriel Buis (beheerder Dorpspleinzwaag.nl), uitgenodigd als de volgende stamgast op ons digitale dorpsplein. Veel plezier.

Wie is je vader, wie is je moeder?
Mijn vader is Loek van der Lee, uit Hoorn en mijn moeder Anneke van der Lee-Bos uit Heemskerk. Op vijfjarige leeftijd ben ik in Zwaag komen wonen op de Rozenhof. 
Ik heb daar echt een fantastische jeugd gehad!

Wat is je beroep?
Ik ben grafisch vormgever en eigenaar van Sightdraft (reclamebureau) samen met mijn man Marco. Verder ben ik beheerder van Dorpspleinzwaag.nl

Heb je specifiek voor dit beroep gekozen en waarom?

Eigenlijk ben ik er een beetje ingerold. Ik vond tekenen vroeger erg leuk en was er redelijk goed in, dus dan ga je tijdens je middelbare schooltijd kijken wat daar eventueel op aansluit. Dat werd het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Op dat moment echt nog geen idee dat ik uiteindelijk dit soort werk zou gaan doen, maar ik ben blij dat ik toen die keuze heb gemaakt.

Wat zou je nog eens willen doen?
Ik zou heel graag nog eens terug gaan naar Mauritius, het eiland in de Indische Oceaan waar Marco en ik getrouwd zijn. Maar dan samen met onze kinderen.

Wat is je lievelingseten?
Pasta’s vindt ik echt heerlijk, maar ook een lekker stukje vlees kan ik erg waarderen.

Mogen mensen altijd overal voor bij je aankloppen?
Zeker!

Wat is jouw favoriete sprookje?
Pfff, ik vind er heel veel mooi. Rapunzel, Doornroosje, Assepoester, echt de klassiekers. We hebben dan ook een hele verzameling Disneyfilms 😉

Wat is je meest bijzondere ervaring?
Heel cliché natuurlijk maar de geboorten van onze kinderen Bente en Thygo staan toch echt bovenaan.

Wie zou je nog wel eens persoonlijk willen ontmoeten?
Nelson Mandela. Wat heeft deze man veel betekend voor de mensheid in deze tijd. Maar ook Barack Obama zou ik wel eens willen ontmoeten, een bijzondere man die veel heeft betekend voor Amerika. Iets wat helaas op dit moment weer teniet wordt gedaan.

Waar mogen ze jou ’s nachts voor wakker maken?
Liever niet eigenlijk, hahahaha!!

Wat betekent Zwaag voor jou en wat beteken jij voor Zwaag?
Ik vind Zwaag een prachtig dorp met een ongelooflijk saamhorigheidsgevoel. Vooral tijdens de jaarlijkse evenementen kermis en carnaval komt tot goed naar voren. Jammer dat we het Beiers Festival moeten missen, daar ben ik echt mee opgegroeid en had ik graag aan mijn kinderen willen doorgeven.
 Ik probeer op zoveel mogelijk manieren mijn steentje bij te dragen aan het verenigingsleven van Zwaag. Veel leunt op vrijwilligers en deze zijn dan ook hard nodig. Mijn complimenten aan de inwoners van Zwaag die zich op welke manier dan ook inzetten voor ons mooie dorp.

Wat zou je aan Zwaag willen veranderen?
Het is jammer dat het “oude” dorp verdwenen is door de komst van de Bangert-Oosterpolder. Ik mis toch wel het landelijke karakter van Zwaag uit mijn jeugd.
 Maar tegenhouden doe je het niet en het brengt wel meer reuring in het dorp.
Leuk ook om te zien dat deze nieuwe wijk op sommige vlakken integreert met het oude Zwaag. Hopelijk blijft dat zo en ontstaat er geen splitsing.

Wat is voor jou het ultieme ‘Zwaag’-gevoel?
Ook weer cliché, maar dan ga ik ook voor carnaval, kermis en bijvoorbeeld huttenbouw!

Hoe ziet jouw toekomst er uit?
Ik vermoed dat wij niet meer los komen van Zwaag, dus we blijven lekker hier wonen. Misschien nog eens terug naar de oude kern, tussen de kerken.
Maar op dit moment wonen we nog steeds heerlijk aan de Hoogewoud.

Wie zou je graag als nieuwe stamgast willen begroeten en waarom?
Ik zou graag Rob Bakker willen uitnodigen als volgende stamgast!
 Rob draagt Zwaag een enorm warm hart toe en verricht dan ook veel vrijwilligerswerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *