Natuurcursus bij KNNV afd. Hoorn/West-Friesland

Altijd al meer willen weten (overigens geheel vrijblijvend) van je eigen woongebied? Doe dan mee met de introductiecursus ‘nieuwe natuur in eigen omgeving’. Het ‘nieuwe’ van die natuur slaat niet alleen op het veranderde landschap zoals bijvoorbeeld na de reconstructie van de Westfrisia of de Oosterpolder bij Hoorn (van boomgaard tot woonwijk), maar heeft vooral te maken met de opkomst van nieuwe soorten (mogelijk ten gevolge van de klimaatwijziging). Daarvan worden sommigen benoemd als invasieve exoot, zoals grote waternavel of huiskraai. Met name deze ontwikkeling zal tijdens de cursus aandacht krijgen. De KNNV-vereniging voor veldbiologie, afdeling Hoorn/West-Friesland, organiseert deze cursus ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan. Om te benadrukken dat onze leefomgeving voortdurend verandert van samenstelling en mede- bewoners, is als leslocatie gekozen voor De Kreek, middenin het veranderende landschap.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor de natuur en de wens om meer kennis ervan te krijgen. De vijf lesavonden van 20.00 tot 22.00 uur bevatten meestal een ppt-verhaal en een practicum-gedeelte. Daarbij wordt niet alleen soortenkennis opgebouwd, maar vooral ervaring opgedaan met determinatie. Zodoende kan men ervaren welke werkwijze, boek of tabel, plant- of diergroep het meest aanspreekt. De docenten (KNNV’ers uit het onderwijs) zijn ervaren veldbiologen en helpen anderen graag om meer van de natuur te weten te komen.

De avonden zijn op dinsdag 10, 17 en 24 november en 1 en 8 december. Daarnaast zijn er excursies op zaterdag 14 en 21 november en 12 december. De kosten voor dit alles bedragen 35 euro.

Meer informatie bij KNNV natuurinfocentrum De Hoornbloem, Dorpsstraat 10a, 1689 EV Zwaag, e-mail: dehoornbloem@hoorn.knnv.nl of tel.: 0229-230419.
Aanmelden voor deelname bij het secretariaat: Egbert Baars, Yellowlaan 24, 1695 HV Blokker, e-mail: secretaris@hoorn.knnv.nl of tel.: 0229-239724.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *