Nieuws van Het Ooievaarsnest

Wist u dat?

  • Het Ooievaarsnest een leerlingenraad heeft? De leerlingenraad bestaat uit twee leerlingen per groep (groep 6 t/m 8) en houdt zich bezig met wat er bij de leerlingen speelt. De Leerlingenraad bespreekt alles wat er voor de leerlingen toe doet, variërend van activiteiten, aanpassingen aan het gebouw, aanpassingen aan het schoolplein tot de aanschaf van materialen. Dat overleg zal leiden tot verbeteringen of vernieuwingen. De Leerlingenraad komt ongeveer 8x per jaar bij elkaar. De voorzitter van de leerlingenraad is de directeur.
  • Het Ooievaarsnest een nieuw sportveld heeft gekregen op het achterplein? Met de opbrengst van de Zomermarkt en een donatie van de Ouderraad is een sportveld gerealiseerd waar de leerlingen kunnen voetballen, basketballen of volleyballen.
  • De jongens van groep 8 zich geplaatst hebben voor de finale van het Cruyff Court-toernooi? Zij waren winnaar van het toernooi in de Risdam en mogen na de herfstvakantie de finale spelen op een nader te bepalen Cruyff Court in Hoorn.
  • Er op Het Ooievaarsnest Engels wordt gegeven in de groepen 1 t/m 8? Met behulp van een digibordmethode wordt er interactief, actueel én effectief Engelse les gegeven. En de leerkrachten worden geholpen door native speaking co-teachers, waardoor ze correct Engels leren.
  • Wij in de klassen werken met chromebooks? Wij hebben onze methodes hierop aangepast. De leerlingen krijgen nu rekenen, spelling, aardrijkskunde en natuur- en techniek aangeboden op de chromebooks.
  • U altijd langs mag komen om de school in de praktijk te zien? Als u een afspraak maakt weet u zeker dat wij u ook te woord kunnen staan.

Groet, Edwin Hoogland
directeur obs Het Ooievaarsnest – ‘de school waar iedereen telt’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *