Nieuws van het Swaeghs Smartlappenkoor

De Hoornse binnenstad stond 28 juni bol van activiteiten. Wij konden daarover helaas geen berichtgeving vinden in onze regionale krant. Ook de lokale tv-zenders lieten het afweten. Dat is niet alleen jammer voor de inwoners van ons mooie West-Friesland omdat die dan onkundig zijn gebleven van die leuke activiteiten, maar zeker ook voor de organisatoren daarvan, waaronder de mensen die het Korenfestival in Hoorn organiseren. Het Swaeghs Smartlappenkoor neemt haar petje af voor die mensen die daar, ondanks de afnemende steun van sponsors en het gebrek aan belangstelling van de schrijvende pers en lokale tv- zenders, toch elk jaar weer een mooie happening van weten te maken.
Door het gebrek aan informatie via de media weet u dus misschien ook niet dat er tijdens het Hoornse korenfestival veertien koren, afkomstig uit heel Nederland, optraden en dat het Swaeghs Smartlappenkoor daar de vierde plaats behaalde. Het had iets hoger kunnen zijn als de opkomst van het koor bij het optreden voor de jury, althans dat vond de jury zelf, beter was verlopen. Voor de zang, uitvoering en repertoirekeuze werden dikke achten uitgedeeld en daar mag het koor best trots op zijn.

Als u die middag het koor heeft zien optreden, is het u misschien opgevallen dat het koor diverse nieuwe liedjes ten gehore bracht en dat die liedjes geen smartlappen waren. Hoewel smartlappen deel blijven uitmaken van het repertoire, behoren hier inmiddels steeds meer liedjes toe die geen smartlappen zijn. Dat is voor het koor aanleiding geweest om eens goed over de naam van het koor na te denken. Tijdens de jaarvergadering in maart 2015 is hierover van gedachten gewisseld en uiteindelijk besloten om de kleuren van het koor (oranje-zwart) te handhaven maar de naam van het koor te veranderen. Deze naamsverandering, en uiteraard ook de aanpassing van de website www.swaehs-zingt.nl (echt de moeite van het bekijken waard), geldt met ingang van heden. De volgende keer dat wij u over het koor informeren, vindt u ons onder de nieuwe naam…

swaeghzingt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *