Nieuws van Swaegh Zingt

Het publiek moest zondag 10 januari in de Witte Valk even vermanend worden toegesproken maar uiteindelijk zat het kruit en lood toch in de weitas en werd het Zwaags Volkslied eindelijk eens goed gezongen. HermanDad kwam dus niet opdagen en dat gold ook voor HermanRood.

De elfde editie van het korenfestival in Zwaag was weer een groot succes. Swaegh Zingt zong de sterren van de hemel en ook de optredens van Berkensmart, Happy Together, de musicalvereniging en de jeugdmusicalvereniging waren bijzonder succesvol. Blokkerders, Zwaagdijkers, Horinezen, Zwagers en Zwagerinnen, kortom iedereen die het festival bezocht, heeft genoten. Tijdens sommige liedjes zaten de mensen op het puntje van hun stoel te luisteren en kon je een speld horen vallen. Op andere momenten werd er luidkeels meegezongen. Het smaakt naar meer, dus op naar het twaalfde Zwaagse korenfestival in januari 2017.

Voordat het zover is, moeten er natuurlijk nog elders verschillende optredens verzorgd worden. Het eerste optreden vindt al op 14 februari plaats in de Oosterkerk in Hoorn. Swaegh Zingt is door het Hoorns Harmonie orkest uitgenodigd om daar een optreden te verzorgen tijdens het Valentijnsconcert en die uitnodiging is natuurlijk met beide handen aangenomen. Het zal een aparte belevenis worden om samen met een orkest te zingen. Wij zijn benieuwd hoe dat zal gaan. U ook? Kom dan 14 februari naar de Oosterkerk in Hoorn, dan kunt u dat zelf ervaren. Hoe het programma er daar uit gaat zien is nog niet bekend. Wij houden u hierover natuurlijk op de hoogte via Samenspel, onze facebookpagina en www.swaeghzingt.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *