Nieuws van Vrienden van de Wijzend

Na een lang seizoen, waarin het niet altijd op rolletjes liep, zit het zwemseizoen 2015, er weer op. Op zondag 13 september sloot de Wijzend haar poorten voor het publiek. Het bestuur van Vrienden van de Wijzend had voor haar vrijwilligers en het personeel van de Wijzend een BBQ georganiseerd, die ons werd aangeboden door De Happy Cooker. Een groot compliment voor Eelco Sondorp en zijn mensen, zij hadden de avond tot in de puntjes verzorgd. Het is een heel gezellige avond geworden waarbij onder andere een 10-jarig jubilaris (Cher) in de bloemetjes werd gezet.

Hondenplons
Op maandag als allerlaatste activiteit (onderhand al een klassieker): de honden die een plons mogen nemen in het water van de Wijzend. Het was een komen en gaan van honden en hun bazen en bazinnetjes, waarbij de hondjes vaak trillend van de kou of angst voorbij liepen. Kortom een jaarlijks festijn voor hond en baas.

Diplomazwemmen
Een spannende aangelegenheid voor de ca. 30 kinderen die op zaterdag 12 september gekomen waren voor het diplomazwemmen. Er werd afgezwommen op de disciplines  A, B en C, zwemvaardigheid 1 en 3, Wijzend 1 en 3, snorkelen 1, 2 en 3. Iedereen is met vlag en wimpel geslaagd. Zo goed zelfs dat de officieel rapporteur van de zwembond een groot compliment gaf aan bedrijfsleidster Loes Verbeek en haar mensen voor het zeer hoge opleidingsniveau van de examenkandidaatjes.

Aantal bezoekers seizoen 2015
Het was geen groots seizoen voor wat betreft de bezoekersaantallen in de Wijzend. Het weer was niet echt slecht, maar bezoekers komen pas in grote getale naar het zwembad bij een temperatuur van achtentwintig graden of hoger. Dan komen er gelijk ca. 2000 bezoekers per dag. Dit seizoen is het totaal aantal bezoekers uitgekomen op 40.000, net iets onder de prognose.

Wijzend commercieel!?
Volgend jaar is het laatste jaar dat de Wijzend word “bestuurd “ door het bestuur van Stichting Zwembaden Hoorn. Er komt dan een einde aan de bestuurlijke bevoegdheid van dit bestuur over de Wijzend. Naar alle waarschijnlijkheid zal men na 2016 overgaan op het commercieel exploiteren van de Wijzend, wij houden u uiteraard op de hoogte hoe dit zich verder zal  ontwikkelen. Begin volgend jaar zal e.e.a. in de gemeenteraad van Hoorn behandeld worden.

Dit was het weer tot de volgende keer met meer nieuws van en over de Wijzend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *