Oppas-college GGD inspireert oppasopa’s en -oma’s

GGD Hollands Noorden signaleerde begin 2015 dat er behoefte is aan meer informatie voor en uitwisseling tussen oppasopa’s en -oma’s. Daarom ontwikkelde GGD Hollands Noorden een interactieve theateravond vol inspiratie en uitwisseling voor grootouders die vaak op hun kleinkinderen passen. In november 2015 en februari 2016 is het Oppas-college o.a. te bezoeken in Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen en Zwaag.

Achtergrond en inhoud
Het klinkt als de ideale oplossing voor werkende ouders: opa en oma als kinderopvang. Daarmee bespaar je een hoop kosten. Maar deze trend heeft ook een keerzijde: uit een poll van Editie NL bleek begin september 2015 dat 51% van de grootouders het oppassen op de kleinkinderen zwaar vindt. Want hoe houd je je eigen grenzen in de gaten? Welke regels hanteer je en wat gebeurt er als je fundamenteel met je kind van mening verschilt over bepaalde aspecten van de opvoeding van je kleinzoon- of dochter? Dat zijn typisch onderwerpen die in de speciale Oppas-college ’s aan bod komen.

Uitwisseling en gezelligheid

Tijdens het Oppas-college komen diverse herkenbare thema’s en dilemma’s aan de orde, die met behulp van acteurs in beeld worden gebracht. Onder leiding van een opvoedkundige wordt hierover gediscussieerd, worden er tips en tricks uitgewisseld en gezamenlijk oplossingen gezocht voor de grootste knelpunten. De Oppas-colleges kenmerken zich door een open, toegankelijke sfeer en veel gezelligheid. Zowel grootouders als ouders zijn van harte welkom.

Programma

Het Oppas-college vindt op donderdagavond 12 november plaats in Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar centrum, op maandagavond 23 november in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard, op maandagavond 8 februari 2016 in het Scagon Theater in Schagen en op donderdag 25 februari in Cultureel Centrum De Kreek in Zwaag.

Reserveren
Deelname aan een Oppas-college kost € 10,00, inclusief een welkomstdrankje. De deuren openen om 19.30 uur en het programma start om 20.00 uur. Rond 22.15 uur sluiten we af. Aanmelden is mogelijk via www.ggdhn.nl/oppas.

Foto: Kunstig Communiceren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *