Optreden ‘Swaegh zingt’ in Bovenkarspel

Zondag 8 november zong ‘Swaegh zingt’ op het podium van het Vereenigingsgebouw in Bovenkarspel tijdens het Smartlappenfestival aldaar. Aan publieke belangstelling was, ondanks het mooie weer, geen gebrek. Alle stoelen in de zaal waren bezet en ook de gang stond vol. Niet met het paard van Peter van Westen maar, en dat was vanaf het podium goed te zien, met vele toeschouwers. De liedjes die het koor tijdens het eerste optreden zong, werden goed door het publiek ontvangen. De mensen hadden er zin in. Dat bleek wel toen dirigent Co Feld de mensen zelfs aan het meezingen wist te krijgen, vooral tijdens het lied ‘Sierra Madre’. Co gaf vlak voor het refrein aan de het koor stil moest zijn (het lukt hem bijna nooit om de koorleden in één keer stil te krijgen, maar nu wel) en liet het publiek het refrein zingen. Dat gebeurde uit volle borst. Geweldig was dat.
Het was in de zaal best wel warm en dat was vooral merkbaar op het podium. Door de warmte werd een van de koorleden onwel en viel flauw. Het lied werd vervolgens afgebroken en het podium ontruimd Je schrikt best wel als iemand zomaar onderuit gaat. Het betreffende koorlid herstelde gelukkig weer gauw maar werd voor alle zekerheid toch maar naar huis gebracht. Ondanks de warmte verliep het tweede optreden gelukkig zonder incidenten. Zowel publiek als organisatie waren zeer positief over het optreden van het koor.

De komende weken moet dirigent Co de touwtjes strak in handen nemen want er moet flink geoefend worden voor ons eigen korenfestival op 10 januari in De Witte Valk. Informatie over dat festival en de liedjes die daar gezongen gaan worden kunt u binnenkort terug vinden op onze website www.swaeghzingt.nl. Tussendoor houden wij u uiteraard ook via onze facebook-pagina op de hoogte van alles wat vermeldenswaardig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *