Priesterwijding Marco Cavagnaro

Wie Marco Cavagnaro is, weten inmiddels veel parochianen van de parochie H. Matteüs, waaronder de geloofsgemeenschappen Hoorn, Zwaag, Westwoud, Ooster- en Westerblokker vallen. Voor degenen die hem niet kennen een kleine samenvatting van zijn leven tot nu toe. 36 Jaar geleden is Marco in Italië geboren en liefdevol door zijn ouders in Rome opgevoed. Na de middelbare school volgde de universiteit. Hij had alles wat zijn hart begeerde, zo leek het. Maar na jaren van toch niet gelukkig zijn, kwam de ommekeer toen een vriend hem over Sint Franciscus vertelde. Na een lange zoektocht werd de roeping om priester te worden steeds sterker. Uiteindelijk, ongeveer tien jaar geleden, is Marco per loting naar Nederland gestuurd, waar hij in het Grootseminarie Redemtoris Mater de priester opleiding volgde. Met als resultaat: drie jaar op missie in Zuid-Afrika en bij terug komst in Nederland een stageplaats bij parochie H. Matteüs.

Per 1 oktober 2014 bewoont hij samen met kapelaan Antonio Tocco de pastorie aan de Plantage in Blokker. Dat hij hier in onze regio voorlopig zijn bestemming heeft gevonden blijkt wel, want na de Diakenwijding in november, volgt nu in vol vertrouwen op God, zijn Priesterwijding op 30 mei in Haarlem.                                                                                                                                       
Voor zijn familie, genodigden, parochianen en allen die er bij willen zijn, zal Marco als pasgewijd priester zondag 31 mei om 10.00 uur voorgaan tijdens zijn plechtige eerste Eucharistieviering in de Sint Martinuskerk van Zwaag. Na deze feestelijke  viering is er gelegenheid Marco te feliciteren onder het genot van een lekker kopje koffie in de Plataan, naast de kerk.

Werkgroep regio vieringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *