Prins en hofdames bekend Het Masker

Vrienden en vriendinnen van ‘t Masker,

De kop is eraf!  Ze hebben het weken voor zich weten te houden, maar kunnen het nu van de daken schreeuwen en het er met iedereen over hebben! We hebben het hier natuurlijk over de kersverse Prins Maskerado en zijn Hofdames Renee & Róbin die nu in de spotlights mogen staan!

Het begon allemaal bij de nu al veelbesproken Prinsbekendmakingsact die weer subliem in elkaar zat. Geniaal geregisseerd en geacteerd van begin tot eind! Als echte VIP’s kwamen alle bezoekers over de rode loper de Leuttempel binnen, en dat allemaal om in de stemming te komen voor het gala ter ere van de uitreiking van de Masker Film Awards:’De Gouden Ooievaar’.

De gala-avond begon met een spectaculaire roze openingsact van Pink! Pink was natuurlijk niet de echte Pink maar vorst Bernd, die het overigens bijzonder charmant deed als assistente. Van de genomineerden  uit de categorie ‘Stomme Films’ kwamen Laurel & Hardy als winnaars van een ‘Gouden ooievaar’ uit de bus en het hilarische filmpje werd nogmaals vertoond. In de categorie ‘Nederlandse films’ bleek de gouden enveloppe Flodder als winnaar te bevatten. Het ietwat pikante filmpje had de lachers op hun hand en presentator Co Host bloosde ervan tijdens de uitreiking aan Tatjana! Filmmuziek is ook van groot belang in de filmwereld. Vandaar dat er, als intermezzo, een  daverend optreden uit Saturday Night Fever was. Daarna volgde de categorie Actiefilms met op nummer 1 Rocky Balboa!

Die Hans Jong…bij Carnaval kan de categorie Humor niet uit blijven natuurlijk. Hiervoor hoefde de gouden enveloppe eigenlijk niet eens open, want we wisten al dat de Zwaagse Goinprijs de winnaar zou worden, hilarisch om het kippetje op stok weer in het echt te zien. Maar na al deze filmhelden gezien te hebben, nog steeds geen hoofdrolspeler voor het jubileumjaar van Het Masker. Als laatste redmiddel werd de oeuvreprijs uitgereikt vanwege zijn prestaties gedurende zijn hele carrière. En daar kwam Pats Boem! een levensgroot portret te voorschijn van Prins Maskerado, alias Siem Besseling, met daarnaast, in levende lijve, de Hofdames Renee en Róbin! Nu mocht Siem dan echt het podium bestijgen…

Foto’s en bewegende beelden op facebook en www.carnavalzwaag.nl
MultiMediale MaskerQuiz
zaterdag 19 december in De Witte Valk, zaal open om 20.30 uur

Tot leut op www.carnavalzwaag.nl en tot volgend Samenspel, Het Masker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *