Programmeren op school

Op obs Het Ooievaarsnest is er een groep meerkunners op het gebied van rekenen. Deze kinderen komen een keer in de week bij elkaar om met elkaar moeilijkere sommen te bespreken. Ook krijgen ze begeleiding en instructie over ingewikkelde rekenopdrachten voor hun weektaak.
Deze groep kinderen krijgt sinds kort een nieuwe uitdaging: leren programmeren! Ze leren diverse programmeertalen te begrijpen en toe te passen en gaan bezig met het programmeren van robots. De kinderen leren ook waar programmeren en robots allemaal voor gebruikt worden en gaan dat zelf toepassen door middel van scratch (https://scratch.mit.edu). Maar zij leren ook ontwerpen en zelf uitprinten van hun ontwerp met een echte 3D-printer.
Een mooie uitdaging en na les 1 hadden de kinderen al geleerd hoe computers werken met nullen en enen, hebben ze gezien hoe een robot de rubix cube kan oplossen en, misschien wel het grappigste van de dag, hebben ze gezien wat er gebeurt als je een robot niet exact vertelt wat het moet doen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u een kijkje komen nemen tijdens deze lessen, dan kan dat. Neem daarvoor contact op met de school.
obs Het Ooievaarsnest, Kalbstraat 1, Zwaag, 0229-237330
Meer info: www.obshetooievaarsnest.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *