Ruim twintig ideeën voor betere zorg in Hoorn

De gemeente mag dan verantwoordelijk zijn voor goede zorg in Hoorn, echte vernieuwing kan alleen maar komen van mensen, organisaties, ondernemingen en verenigingen die veel met inwoners te maken hebben. Die anders kijken en nieuwe oplossingen zoeken. Maandag 8 februari is de presentatie van de 23 voorstellen voor de innovatieagenda. De inzenders gaan met het publiek aan de slag.

De voorstellen zijn verdeeld in vier thema’s: versterken van mantelzorg en informele zorg, kansen op het gebied van ketensamenwerking (met diverse organisaties), veranderingen in de jeugdhulp en inzet en begeleiding van individuen en groepen.

De meeste inzenders zijn organisaties die in Hoorn actief zijn, zeg maar de Willie Wortels van Noord-Holland-Noord. In verschillende sessies wordt per thema besproken wat ze nodig hebben om hun voorstel te realiseren.
De bijeenkomst is van 13.00 – 17.00 uur in De Kreek. Inwoners, voor wie de innovaties in de zorg uiteindelijk zijn bedoeld, zijn welkom en kunnen zich aanmelden bij Liduine Stegeman: l.stegeman@hoorn.nl

Innovatie-agenda
Wethouder Nel Douw: “Dit is het eerste jaar van de innovatie-agenda. De uitdaging is nieuw. We zijn blij verrast door meer dan vijftig inzendingen. Dit is de start van een doorlopend proces om zorg en informele zorg slimmer te maken en beter te laten aansluiten bij de behoefte van inwoners. Jaar na jaar zijn innovaties nodig om nieuwe ontwikkelingen uit te lokken en inwoners verder te helpen. Over een paar maanden start een nieuwe ronde met nieuwe kansen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *