Scouting hoopt op een wonder

De toekomst van Scouting Discovery uit Zwaag ziet er somber uit. Vóór 1 mei moesten zij het jeugdgebouw HonkyTonk, waar zij sinds 2015 in gevestigd waren, verlaten. Er is hard gewerkt om de gemeente Hoorn zover te krijgen om de vereniging uit de benarde positie te halen en hulp te bieden zodat er weer een toekomst is voor de bijna 15 jaar oude scoutingvereniging. In het laatste gesprek met de beleidsmedewerkers van de gemeente werd medegedeeld dat de vereniging niet aan de voorwaarden voldoet van de gemeente om voor ondersteuning in aanmerking te komen. Het blijkt een kip-ei-verhaal te zijn. De scoutingvereniging is volgens de gemeente te klein, maar groeien is onmogelijk als je geen clubgebouw hebt.
Helaas staan nu de 57 leden, onder wie 34 jeugdleden, op straat. Het enige advies wat de gemeente gaf, was samengaan met een andere scoutingvereniging. Omdat dit voor beide partijen geen optie bleek, hebben de drie scoutingverenigingen uit Hoorn en Scouting Regio Noord-Holland Noord zich verenigd.
Samen hebben zij zich, onder de noemer Scouting Hoorn, sinds maart ingezet voor een nieuwe, eigen locatie voor Scouting Discovery.
Helaas heeft het de beleidsmedewerkers niet kunnen overtuigen.

Hopen op een wonder
De toekomst van de scoutingvereniging hangt aan een klein zijden draad. De enige manier om het voortbestaan te kunnen redden is als er een ruimte beschikbaar wordt gesteld waar alle kinderen, leiding en vrijwilligers hun wekelijkse uitdagende hobby kunnen uitvoeren. Het is hopen op een wonder. Misschien biedt oud-lid van Scouting Hildebrand Haarlem en tevens onze burgemeester Jan Nieuwenburg wel nieuwe hoop.
Hij weet als geen ander, na 25 jaar scout te zijn geweest, wat scouting betekent voor de maatschappij en de jeugd in de gemeente.
Eind april is nog hard gewerkt door vrijwilligers, leden en ouders om HonkyTonk in goede staat achter te laten en alle materialen tijdelijk onder te brengen. Met pijn in het hart is de sleutel ingeleverd en gaat de vereniging verder in een onzekere tijd. Tot de zomervakantie kunnen de leden tijdelijk gebruik maken van het clubgebouw van Scouting Martin Luther King. Maar de kans is erg groot dat na de zomervakantie het doek definitief valt voor Scoutingvereniging Discovery uit Zwaag.

Agenda
10sep

Heimatfest

Locatie: De Witte Valk, Zwaag

08okt

ABBA Fever LIVE SHOW

Locatie: De Witte Valk, Zwaag