Smakelijke Wingerdtijd

Laatst was op DorpspleinZwaag te lezen dat we het grote project ‘Smakken en Slikken’ waren gestart op De Wingerd in Zwaag. Het thema is nu volop aan de gang. Pasen doorkruiste dit thema en bij Pasen hoort natuurlijk een gezellige paaslunch. Daarom hebben we het paasfeest op school met het thema ‘Smakken en Slikken’ gekoppeld. De kinderen hebben namelijk afgelopen periode nagedacht over een passende lunch op school.
Met een vast budget zijn de kinderen in de bovenbouw met een begroting aan de gang gegaan. De kinderen hebben in de klas de begrotingen gepresenteerd en de beste begroting is uitgevoerd. Kinderen zijn met hun begroting naar de supermarkt gegaan en hebben goed nagedacht over de voorbereidingen. Er was ontzettend veel enthousiasme en gedrevenheid tijdens het
uitvoeren van deze activiteit.
Momenteel worden er door de school smakelijke workshops, fruitige liedjes en hongerige tripjes aangeboden. De kinderen worden op allerlei manieren geprikkeld om aan de gang te zijn met voeding en alles wat daarbij hoort. Een leerzame periode waarbij ‘onderzoekend leren’ uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *