Sportieve activiteiten voor senioren

Deze zomer biedt het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn diverse sportieve activiteiten voor senioren. Belangstellenden kunnen meedoen met een triatlon, een recreatieve fietstocht, kanovaren en jeu de boules.

Triatlon: vrijdag 26 juni 2015
In samenwerking met Zwem- en Recreatiebad De Waterhoorn, de West-Friese Tour Club (WFTC) en Sportwandelschool Hoorn / West-Friesland is een recreatieve triatlon georganiseerd. De triatlon bestaat uit drie onderdelen: 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km wandelen. Als u niet kunt zwemmen, dan kunt u de 500 meter ook lopend afleggen in het recreatiebad. Het is geen wedstrijd, er wordt geen tijd opgenomen. Ook mensen met een wat mindere conditie kunnen meedoen. Men start met het onderdeel zwemmen bij Zwem– en Recreatiebad De Waterhoorn, Holenweg 14e in Hoorn. Kosten: 5 euro. Inschrijven vanaf 11.00 uur in Zwembad de Waterhoorn. Tijdsduur: ongeveer 11.15-16.30 uur. Neem eigen fiets en lunch mee.

Fietsen: maandag 29 juni 2015
In samenwerking met de West-Friese Tourclub (WFTC) is een recreatieve fietstocht voor senioren georganiseerd. Iedereen kan meedoen op zijn eigen fiets. Het is een mooie route door de gemeente Hoorn van ongeveer 20 km. Start vanaf Wijkcentrum De Huesmolen, Huesmolen 60, Hoorn. Kosten: 2 euro. Tijdsduur: ongeveer 13.00-16.00 uur.

Kanovaren: dinsdag 18 augustus 2015
De deskundige begeleiders vanuit Kanovereniging Flevo varen met u een route door het Dwaalpark. U kunt genieten van de Hoornse natuurgebieden waar u langs vaart. Tegelijkertijd worden de basistechnieken van het kanovaren aangeleerd. Start vanaf Kanovereniging Flevo, Dwaalpark 2, Hoorn. Kosten 2 euro. Tijdsduur: ongeveer 13.30-16.00 uur.

Jeu De Boules: dinsdag 25 augustus 2015
Pétanque (Jeu de Boules) is een balspel en kan door iedereen en bijna overal gespeeld worden. Voor pétanque is weinig of geen uitrusting en infrastructuur nodig, het is eenvoudig van opzet, en de nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht. Het is een gezellige, ontspannen activiteit die buiten plaatsvindt bij De Bouledozers, Leekerpad 8 te Zwaag. Kosten: 2 euro. Tijdsduur: 13.00-16.00 uur.

Aanmelden
Men kan zich aanmelden voor één of meerdere van deze activiteiten bij het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn. Dit kan telefonisch: 0229 252620 of per mail: sportopbouwwerk@hoorn.nl.

Agenda
10sep

Heimatfest

Locatie: De Witte Valk, Zwaag

08okt

ABBA Fever LIVE SHOW

Locatie: De Witte Valk, Zwaag