Stichting Netwerk ondersteunt bewoners bij organisatie Burendag

Nederland viert zaterdag 26 september voor de tiende keer Burendag. Stichting Netwerk biedt een helpende hand aan buurtbewoners die graag iets willen organiseren in hun buurt. Voorgaande jaren was Burendag een groot nationaal feest. Ook in de gemeente Hoorn wordt in steeds meer buurten Burendag gevierd; zo deden in 2014 meer dan tien Hoornse buurten mee.

Burendag wordt georganiseerd met als doel om buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen zodat buurten leuker, socialer en veiliger worden. Tijdens Burendag zetten buurtbewoners zich samen in voor hun buurt. Dit varieert van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties.

Voor ondersteuning bij het meedenken, uitvoeren en aanvragen van activiteiten kunt u contact opnemen met het wijkcentrum bij u in de buurt. Ook kunt u de aanvraag bij het Oranje Fonds laten verlopen via Stichting Netwerk. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt dit jaar in het weekend van 25, 26 en 27 september gevierd. Het is mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer u in dit weekend Burendag viert. Aanvragen moeten uiterlijk 1 september binnen zijn. Meer informatie is te vinden opwww.burendag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *